Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Liderul liberal cu 127.251 de voturi la locale: Indiferent cine va prelua șefia PNL nu va putea reforma PNL cu aceeași oameni

articol publicat în iulie 25, 2021

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, al doilea politician liberal (ales UNINOMINAL) cel mai votat după Iohannis, clujeanul care în 27 septembrie a luat 127.251 de voturi, fiind întrecut doar de Ilie Bolojan cu 156.241 de voturi, peste Boc care în Cluj-Napoca a luat 73.182 de voturi, a dat niște declarații interesante astăzi cu privire la viitorul PNL.

Chintesența declarațiilor date pentru Evenimentul Zilei este: „Indiferent cine va prelua șefia – Cîțu, Orban sau altcineva – nu va putea reforma PNL cu aceeași oameni, aceleași fețe, care nu mai au credibilitate și care an de an, ani mulți, rămân și își schimbă pozițiile între ei. Nu există ca un partid cu atât de mulți membri să nu poată genera miniștri performanți sau să facă performanță la nivelul doi. Atunci, ne ducem acasă și nu mai facem politică.

Un partid nu este legat de un om. Se personalizează foarte mult acest partid. Un om nu poate reforma acest partid și nu poate să aibă soluții miraculoase, nu există așa ceva. De aceea, soluția este o echipă de oameni performanți, care au demonstrat politicii administrative că pot aduce voturi, care au făcut performanță acolo unde au fost și care pot să impună credibilitate.

Un om fără credibilitate la el în județ, nu are cum să fie credibil la nivel național. Cum o să fii tu foarte bun la nivel național dacă nu ai fost credibil la tine în județ? Oriunde în lume, un partid trebuie condus de oameni credibili. Prea mult se discută despre un singur om, în timp ce aceeași oameni se învârt. Îi fură scaunul lui Orban acum, dar vor fura și scaunul la următorul și tot așa se schimbă locul unuia cu altul și partidul nu crește în credibilitate” a declarat Alin Tișe pentru Evenimentul Zilei.

Să vă traducem: Alin Tișe nu este dispus să se încoloneze disciplinat în fața unor pierzători politici care mereu s-au cocoțat pe lista partidului, fără însă să-și fi luat direct legitimitate prin vot, fără să aibă rezultate administrative.

Tișe o spune și pentru Cluj și pentru București fără vreun stres, pentru că nu este dependent de salariul de la stat, cum sunt alți politicieni.

Lipsa de asumare a unei tabere, în contextul slabei oferte, atât la Cîțu cât și la Orban, îl plasează pe Alin Tișe într-o selectă companie din Ardeal care încă nu și-a precizat favoritul: Ilie Bolojan, Ghiță Falcă, Mircea Hava, Vasile Blaga și mulți alții.

2 thoughts on “Liderul liberal cu 127.251 de voturi la locale: Indiferent cine va prelua șefia PNL nu va putea reforma PNL cu aceeași oameni

  1. Victor Muntoiu spune:

    Da si eu sunt de aceeasi parere ne trebuie niste liberalism adevarati cu aptidunii de regalitate ca or vremea lui Ferdinand sau Carol 1 nu a fost securist member pcr oameni noi din afara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *