Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

12 milioane de euro ar costa parcurile industriale din Aleșd, Beiuș, Marghita și Ștei, pe fonduri europene

articol publicat în iulie 30, 2021

Astăzi, 29 iulie, președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a avut o întâlnire de lucru cu Marcel Boloș, directorul general al Agenției de Dezvoltare Regională Nord – Vest (ADR-NV). Scopul întâlnirii a fost acela de a identifica proiectele care ar putea obține finanțare europeană în următorii ani, prin Programul Operațional Regional 2021-2027.

Unul dintre obiective este crearea unei rețele de parcuri industriale la Aleșd, Beiuș, Marghita și Ștei, ceea ce ar înseamna relansarea economică la limitele teritoriale ale județului. Parcurile ar putea fi populate de investitori noi, firme locale, dar și puncte de lucru ale companiilor mari din Oradea. Cele din urmă se confruntă cu problema forței de muncă, pe care o recrutează de la distanțe de până la 70 de kilometri depărtare de Munuciupiul Oradea. Valoarea estimată a acestor investiții este de aproape 12 milioane de euro.

Pe lista proiectelor în domeniul infrastructurii se regăsesc variantele de ocolire Nojorid, Oșorhei și Sântandrei, estimate la peste 40 de milioane de euro. În acest an va fi finalizat Proiectul Tehnic pentru cele trei centuri din Zona Metropolitană Oradea și va fi lansată licitația de execuție a lucrărilor.

Proiectele dezbătute în cadrul întâlnirii de astăzi ar putea atrage în județul Bihor aproximativ 190 de milioane de euro în următoarea perioadă. La discuțiile care au avut loc la sediul instituției au mai participat vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan, și specialiști în atragerea fondurilor europene de la CJ Bihor și ADR – NV.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *