Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Ministrul de Interne, despre cercetarea cazului Gheorghe Matiș: Îi solicit șefului IPJ Cluj să comunice rezultatul controlului intern

articol publicat în august 2, 2021

Ministrul de Interne, Lucian Bode, prezent în Cluj-Napoca, a anunțat că va fi făcută o anchetă în cazul polițistului Gheorghe Matiș, a cărui mașină a fost implicată într-un accident la Huedin.

„Sigur, eu am fost informat cu privire la această situație. În acest caz se fac verificări la nivelul Biroului Control Intern pentru a clarifica toate aspectele. În paralel, Parchetul Huedin s-a sesizat din oficiu. Eu am convingerea că la nivelul conducerii IPJ Cluj este cunoscută această problemă. Eu nu cred că nu are pe cine controla, și asta pentru că polițistul ar fi intrat în concediu. Noi ne facem curățenie în propria ograda. Noi suntem obligați să facem curățenie în propria structură. Toate structurile MAI au din partea mea un mesaj foarte clar, și anume de a extrage din MAI astfel de colegi care nu fac cinste uniformei de polițist. Îi solicit șefului IPJ Cluj să comunice rezultatul controlului intern”, a declarat ministrul Lucian Bode, conform stiridecluj.ro

Vă reamintim, în cazul accidentului în care a fost implicată mașina polițistului Gheorghe Matiș, la fața locului nu a fost găsit nimeni, deoarece șoferul plecase. La scurt timp a apărut iubita lui Matiș care a spus că ea a condus mașina. 

Punctul de vedere oficial al IPJ Cluj:

„În urma apariției în spațiul public a unor informații privind producerea unui eveniment rutier în care ar fi fost implicat un polițist, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Cluj a dispus efectuarea de verificări la nivelul Biroului Control Intern, în vederea clarificării tuturor aspectelor și a informațiilor existente.

În urma acestor verificări și a celor constatate, în baza dispoziției șefului inspectoratului, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj a fost declanșată cercetarea prealabilă față de agentul de poliției în cauză.

Facem precizarea că, în baza articolului 60, alin.2, lit. a din Legea nr.360/2002 privind Statutul polițistului, pe durata cercetării penale, procedura disciplinară se suspendă, cauza fiind cercetată în cadrul unui dosar penal deschis la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin.

În ceea ce privește informația conform căreia agentul de poliție în cauză s-ar afla în perioada concediului de odihnă, precizăm faptul că acesta a fost sistat, în prezent lucrătorul aflându-se la serviciu și totodată la dispoziția organelor de cercetare penală și a lucrătorilor din cadrul Biroului Control Intern.

De asemenea, procedura cercetării prealabile se va extinde cu privire la modul în care polițiștii care au soluționat evenimentul rutier și-au îndeplinit sarcinile și atribuțiile specifice” au anunțat cei de la IPJ Cluj.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *