Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Gazul la Brad, pe sub Mureș, vine cu ajutorul olandezilor! Finanțarea înființării rețelei de gaz în Brad bate pasul pe loc!

articol publicat în august 3, 2021

În ultima ședință ordinară a Consiliului Local Brad, la unul dintre punctele de pe ordinea de zi, edilul Florin Cazacu a explicat statusul finalizării conductei de gaz metan Mintia-Brad și anume mai exact subtraversarea Mureșului.

„Chiar în aceste zile se lucrează la subtraversarea râului Mureș. A fost nevoie să vină specialiști din Olanda și chiar astăzi (n.r. joi, 29 iulie) au făcut primii 100 de metri. Sper să finalizeze conducta de gaz și conducta de gaz metan să fie umplută cu gaz sub presiune până la Brad în maximum o lună de zile” a anunțat Florin Cazacu.

Primarul Bradului este unul dintre cei mai vechi susținători ai proiectului introducerii gazului în municipiul Brad, un proiect al Societății Naționale de Transport de Gaze Naturale Transgaz S.A.

Florin Cazacu, cu tâlc, a mai precizat faptul că finanțarea de la Ministerul Fondurilor Europene privind înființarea rețelei de distribuție cu gaz a municipiului Brad este așteptată, documentația fiind finalizată și depusă de luni bune: „Și atunci să vedem în ce măsură, Ministerul Fondurilor Europene, la care am depus din noiembrie anul trecut, proiectul de finanțare a distribuției, va catadicsi să se aplece și asupra proiectelor depuse pentru a finanța distribuția de gaz metan în municipiul Brad, pentru că noi nu avem o problemă de extinderea rețelei, ci avem de înființare distribuție în municipiul Brad”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *