Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Protopopul Ioan Jorza s-a pensionat după 47 de ani în slujba Bisericii Ortodoxe

articol publicat în august 3, 2021

Unul dintre cei mai longevivi preoți brădeni, Ioan Jorza, s-a pensionat recent, după 47 de ani în slujba Bisericii Ortodoxe. Părintele Jorza a fost preot în Țărățel timp de 15 ani, apoi 32 de ani, preot paroh la Parohia Brad 1.

Primarul municipiul Brad și consilierii locali i-au acordat fostului protopop o plachetă de excelență pentru întreaga activitate: „Se acordă Preacucernicului Părinte Ioan Jorza, pentru remarcabila activitate religioasă, pastorală și culturală desfășurată în slujba comunității brădene în calitate de preot și protopop al Protopopiatului Ortodox Brad”.

Update. Referitor la materialul prezent, consilierul local Rau Matei a completat: „La fel cum a fost prezent fostul protopop la momentul decernării diplomei și a plachetei, la fel au fost prezenți și unii consilieri locali. Pe unii nu i-a interesat, ații nu au făcut jocul politic, de imagine și ieftin al primarului credincios și patriot. Nu că nu am fi fost de acord sau nu am fi aprobat acest demers, dar am refuzat să fim factori electorali vizibili. În rest, eu îi doresc domnului protopop Jorza Ioan, viață ușoară cu sănătate trupească și sufletească! Apreciez faptul că din motive necunoscute mie nu a făcut jocul sistemului prin reprezentantul său de fațadă. Am zis!”

2 thoughts on “Protopopul Ioan Jorza s-a pensionat după 47 de ani în slujba Bisericii Ortodoxe

  1. Matei Raul-Florin spune:

    La fel cum a fost prezent fostul protopop la momentul decernării diplomei și plachetei, la fel au fost prezenți și consilerii locali. Pe unii nu i-au interesat, ații nu au făcut jocul politic, ieftin al primarului credincios și patriot. Nu că nu am fi fost de acord sau nu am fi aprobat acest demers, dar am refuzat să fim factori electorali vizibili. În rest, eu îi doresc domnului protopop Jorza Ioan, viață ușoară cu sănătate trupească și sufletească! Apreciez faptul că din motive necunoscute de mine nu a făcut jocul sistemului prin reprezentantul său de fațadă. Am zis!

  2. PLECAREA DIN SERVICIU A MARELUI PROTOPOP IOAN JORZA LE IMPUNE URMASILOR SA-SI DEA MASURA TALENTULUI SI A VOCATIEI CA SA REUSEASCA SA RECUPEREZE CANDVA GOLUL PRODUS DE PLECAREA INTAISTATATORULUI CATEDRALEI BRADENE. IN MEMORIA NOASTRA AFECTIVA PREOTUL PROTOPOP IOAN JORZA VA AVEA PENTRU TOTDEAUNA UN LOC DE FAVOARE. FILIALA ZONALA AVRAM IANCU BRAD CARE ARE ONOAREA SA IL AIBA CA MEMBRU PE PARINTELE JORZA II MULTUMESTE PENTRU PROMPTITUDINEA SI DEVOTAMENTUL CU CARE A RASPUNS PERMANENT CHEMARII NOASTRE, SI IN CONTINUARE SPERAM SA NE ONOREZE CU HARUL SI PREZENTA SA PENTRU DESFASURAREA CEREMONIALELOR ORGANIZATE DE NOI. VA DORIM, ONORABILE PARINTE SA TRAITI MULTI ANI, SA AVETI SANATATE SI SA LUMINATI IN CONTINUARE IMPREJURUL CU FLACARA CARE SUNTETI.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *