Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Comuna Ciucea își reactualizează Planul Urbanistic General

articol publicat în august 5, 2021

Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a semnat certificatul de urbanism necesar în vederea reactualizării Planului Urbanistic General (P.U.G.) pentru comuna clujeană Ciucea.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj„Dat fiind faptul că acest document constituie principalul instrument de planificare și dezvoltare al oricărei localități, este extrem de importantă adaptarea lui la realitățile cotidiene, asigurându-se totodată o dezvoltare unitară și coerentă a întregului județ”.

Necesitatea actualizării acestei documentații ce vizează intravilanul și extravilanul a două sate, cu o suprafață totală de peste 4.400 hectare și în care locuiesc circa 1.500 de clujeni, a fost determinată de dezvoltarea accentuată a comunei și de noile realități socio-economice din zonă. În plus, PUG-ul aflat în vigoare în acest moment este foarte vechi, el fiind întocmit în anul 1998.

Până în acest moment au întocmit noi documentații urbanistice 13 comune clujene, restul UAT-urilor fiind ori în plin proces de actualizare, ori documentațiile acestora se află încă în termenul de valabilitate.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *