Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Intrarea spre Valul Miresei din Parcul Natural Apuseni, parcare auto pentru șoferii nesimțiți!

articol publicat în august 11, 2021

Intrarea spre Valul Miresei din Parcul Natural Apuseni s-a transformat într-o parcare auto pentru șoferii nesimțiți, mulți nerespectând semnul INTERZIS accesului auto pe drumul forestier care duce la cascadă.

Un clujean a semnalat această problemă: „Parcul Național Apuseni. Cei cu mașini de CJ, BH, SB au fost capabili de a lăsa mașinile la intrarea în rezervație (intrarea spre Valul Miresei). Specimenele din pozele atașate NU !!!… Cred că dacă ar fi putut, ar fi intrat cu mașina pana în cascadă…”.

Alt cetățean consideră că mai grav este traficul tăietorilor de lemne din zonă: „Măi oameni buni, este un drum forestier, este interzis circulației auto, dar de ce nu e interzis și pentru cei care aduc la vale lemnele din amontele pârâului. Pe acel drum se ajung la stânele de sub Pietrele Albe, și la punctele de colectare a bunătăturilor naturii, ciuperci, afine……astea îs probleme nu că cutărică a intrat 50m mai mult de cât indică indicatorul”.

Cascada Răchițele numită și Vălul Miresei este situată pe Valea Stanciului, în arealul localității Răchițele din comuna Mărgău, județul Cluj.

Este una dintre cele mai frumoase cascade din România. Căderea de apă este de peste 30 m. Pe timp de iarnă peretele stâncos îngheață, fiind un excelent loc de escaladă pe gheață pentru cei pasionați de acest sport.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *