Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Mituri și legende despre PERSEIDE: În antichitate, ploaia de meteoriţi le aducea grecilor mesajele zeilor!

articol publicat în august 11, 2021

Perseidele, ploaia de meteoriţi sau fenomenul de stea căzătoare apare în fiecare an în luna august. Anul acesta apogeul fenomenului va fi în noaptea de 12 spre 13 august.

Astrele sunt înconjurate de mister, esoterism şi magie chiar şi în timpurile noastre, chiar dacă ştiinţa ne explică că stelele se nasc din nori giganţi de gaz şi praf. Strălucirea şi frumuseţea stelelor a fost asociată de mii de ani cu divinitatea şi cu puterea magică și superbă a nopţii. Astrele au un loc aparte în credinţele religioase ale omenirii încă din cele mai vechi timpuri.

O legendă antică, moştenită din spațiul elen, spune că trebuie să îţi pui o dorinţă imediat ce vezi o stea căzătoare pe cer şi ea se va împlini. Legenda îşi are originea în studiile astronomului elen Ptolemeu, care a trăit în secolul I înaintea erei noastre. Astronomul greu considera că zeii privesc uneori spre oameni, dând la o parte cortina cerului şi lăsând stelele să cadă pe Terra. În acel moment, zeii erau mult mai atenţi la muritori şi le ascultau dorinţele intime.

La rându-i, Aristotel credea şi el că stelele căzătoare sunt mesaje divine trimise oamenilor. Nu e de mirare că grecii venerau tot ce venea din universul zeilor. Rarele fragmente de meteoriţi găsite se păstrau uneori în temple.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *