Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Tabără ecologică la Cabana Centrului de Tineret de la Cetea în 13-15 august

articol publicat în august 11, 2021

Departamentului de tineret și Asociația Iuvenis din cadrul Arhiepiscopiei Alba Iuliei organizează în 13-15 august o tabără ecologică pentru vegetarieni la Cabana Centrului de tineret de la Cetea. Organizatorii se adresează, de această dată, tuturor categoriilor de vârstă, bunici, părinți și copii, care vor să petreacă un timp de calitate alături de membrii familiei în ambianța naturală a zonei turistice de la Cetea.

„Participanții la tabără vor avea posibilitatea de a participa la: un atelier de gastronomie vegană și ovo-lacto-vegetariană susținut de Valentin Coman (Big Boletus), un atelier de gastronomie de post în compania doamnei Violeta Sârbu, la o drumeție prin pădure pentru identificarea și culegerea ciupercilor cu domnul Ionel Sârbu, la o drumeție de cunoaștere a zonei turistice Băile Romane (cascada) – Valea Pietrelor – Piatra Cetii alături de voluntarii noștri.

Cei mici vor avea parte de ateliere de socio-animație (pictură, jocuri interactive și sportive ș.a.) și, în compania părinților, vor participa la un workshop de campare, fiind implicați și instruiți în alegerea locului și instalarea corturilor în care își vor petrece noaptea. Pentru cei care nu se pot încumeta încă să înnopteze în cort, organizatorii le pun la dispoziție locuri de cazare în cabană.

Participanții la tabără vor servi diverse specialități și sortimente de mâncare vegetariană și de post preparată din soia, ciuperci, legume, semințe și fructe, având posibilitatea să participe și la atelierele în care parte dintre acestea vor fi gătite. Seara va fi organizat un foc de tabără în jurul căruia se vor împleti povești și discuții, se vor coace cartofi în jar și se va frige porumb și ceva dulce pentru cei mici” au anunțat organizatorii taberei.

sursă video: Oliviu Botoi

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *