Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Lucrările la reconstrucția cabanei de la Vadu Crișului vor începe în zilele următoare

Lucrările efective la reconstrucția Cabanei de la Vadu Crișului vor începe în zilele următoare, după ce miercuri, 11 august, a fost eliberată autorizația de construcție. Din februarie anul acesta, când a fost dat ordinul de începere al lucrărilor, și până acum, constructorul a eliberat terenul de molozul rezultat în urma lucrărilor pentru punerea în siguranță a clădirii.

În acest context, echipa de proiect de la Consiliul Județean Bihor a făcut o vizită de lucru în teren pentru a verifica stadiul lucrărilor, alături de reprezentanți ai constructorului, proiectant și dirigintele de șantier.

Lucrările de reabilitare sunt realizate în condiții speciale, fără posibilitate de acces auto. Toate materialele rezultate din demolări și materialele necesare pentru construcție sunt transportate pe calea ferată și apoi manual pe platoul unde se realizează construcția.

Vă reamintim că în urma licitației încheiate în 18 februarie 2021 a fost semnat contractul de proiectare și execuție cu asocierea de operatori economici SC AD WEST CONSTRUCT SRL și SC CLASX DESIGN SRL. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în 22 februarie 2021, iar termenul de execuție este de 21 de luni.

Valoarea contractului este de 2 692 726.35 lei.

Proiectul European ROHU 126 ,,Conservarea, protecția și promovarea naturii de ambele părți ale frontierei româno-ungare – PRONATURE” este finanțat în cadrul Programului Interreg VA România – Ungaria 2014 – 2020. Obiectivul investiției este ,,Reconstruire Cabana Vadu Crișului pentru realizare Centru de Monitorizare și Promovare a Naturii Vadu Crișului”.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *