Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Săptămâna viitoare va fi un nou val de caniculă în Munții Apuseni! În septembrie vremea va fi frumoasă!

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prezentat prognoza de vreme pe următoarele patru săptămâni, până în 13 septembrie.

Prognoza meteo – vremea în săptămâna 16-22 august

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-vestice.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în jumătatea nordică a țării, mai ales la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, cu posibilitatea unui deficit local în extremitatea de sud-vest.

Zile de foc în România. Un val de căldură cuprinde toată țara

La începutul săptămânii viitoare, se va intensifica şi în zona ţării noastre. Încă de sâmbătă, vom începe cu temperaturi de 35 de grade, temperaturi de caniculă în partea de vest a teritoriului.

Duminică, în extindere, în sud şi în vest. Luni şi marţi, în extindere, în toată ţara, în intensificare. Marţi ne aşteptăm la temperaturi de 37-39 de grade.

Din nou, disconfort termic accentuat pentru jumătatea de sud-vest a ţării. Nici restul teritoriului nu va sta prea bine pentru că această masă de aer cald va cuprinde toată ţara şi va determina vreme călduroasă în celelalte regiuni, adică temperaturi de peste 30 de grade”, a spus meteorologul Alina Șerban.

Prognoza meteo – vremea în săptămâna 23-29 august

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile nordice.

Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă, în toate regiunile.

Prognoza meteo – vremea în săptămâna 30 august – 5 septembrie

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării.

Prognoza meteo – vremea în săptămâna 6-13 septembrie

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi apropiate de cele noramale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

sursă: meteoromania.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EnglishHungarianRomanian