Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Piticii de pe umerii uriașilor: Cum dă Alin Tișe de pământ cu lingăii de la centru care abandonează un om la primul vânt

articol publicat în august 14, 2021

PNL este principalul partid de guvernământ din România pentru că liderii din Transilvania au câștigat consilii județene și reședințe de județ importante.

După cum bine se știe, PSD câștigă de 30 de ani în Muntenia, Oltenia și Moldova, însă munca titanică a liderilor PNL și PDL din Transilvania a împiedicat o dominație totală a PSD-ului.

În ultimele luni, mulți oameni crescuți de Orban l-au trădat etapizat, trecând în tabăra Cîțu, iar se par că astăzi, tot dintre acei „lideri” se nasc și semnele de întrebare cu privire la viitorul PNL, sub Cîțu, încă neînscăunat.

Dintre liderii PNL care și-au rezervat opinia până astăzi, sunt Ilie Bolojan, omul de care toată țara știe că a modernizat Oradea, Alin Tișe, îmbătrânit de atât de multe succese electorale și de sute de km asfaltați de drum în Cluj și Dan Motreanu.

Primii doi sunt cei mai votați liberali din România în 2020, doi oameni care au făcut administrație, doi oameni votați uninominal, doi lideri care în mod natural nu pot rezona cu jocurile de culise ale unora din București care mereu sunt parașutați de liste, mai exact acei piticii de pe umerii uriașilor care nu-și văd micimea voturilor politice, ci doar conducerea unui partid pentru a sforării în continuare liniștiți sinecurile din București.

Nu o vom lungi mult, PNL are oameni cu voturi în spate și coloane vertebrală:

  • Ilie Bolojan – 156.241 de voturi în 2020 la Consiliul Județean Bihor
  • Alin Tișe – 127.251 de voturi în 2020 la Consiliul Județean Cluj

Care este poziția lui Alin Tișe, postată în urmă cu o oră pe o rețea de socializare, în scandalul Cîțu și cum îi caracterizează pe piticii de pe umerii uriașilor?

„Caracterele infecte din politică au distrus această țară timp de 30 de ani.

Ceea ce se întâmpla azi cu premierul Cîțu este dovada supremă a caracterului oamenilor politici din PNL. A unora evident, nu putem absolutiza!

Am fost unul dintre membrii critici, poate singurul critic vehement al politicii duse de Ludovic Orban, ajuns președinte de partid și premier. Am mai vorbit despre asta.

Mulți „curajoși oportuniști” l-au abandonat pe Ludovic Orban și au trecut în tabăra lui Florin Cîțu, doar ca să rămână ei pe poziții. Adică tot noi pe funcții, tot noi miniștri, tot noi la butoane, tot noi…

Zilele acestea, la prima probă legată de problemele publice ale premierului Florin Cîțu, curajoșii s-au ascuns. Au intrat în pământ. S-au ascuns, probabil, în munți! L-au abandonat și pe Florin Cîțu.

Oamenii aceștia vor să conducă și mai departe partidul și România.

Stimați colegi, nu se mai poate așa! Ajunge cu acest mod de a face politică! Vorbăria goală nu mai convinge pe nimeni. Înțelegeți asta! Politica este despre oameni, nu despre povești. PNL are șansa de a exista doar dacă se va reforma!

Am văzut săptămânile trecute „concursuri de frumusețe” prin țară, în campania internă din PNL Îmbrăcați la patru ace, unii colegi au cutreierat toată țara ca să facă unii concurs de discursuri. Pe cine mai interesează?! Pe români cred că îi interesează faptele concrete, făcute de oameni credibili!

Hai să facem un exercițiu: luăm miniștrii PNL și le sondăm credibilitatea în județele lor! Apoi și la nivel național! Va fi un dezastru! Pentru că ei, majoritatea lor, nu există! Dar ei vin în alte județe și dau sfaturi. Chiar cred că îi mai ascultă cineva?! Pe mine, astfel de oameni nu mă pot conduce!

Dragi colegi liberali, cred că nici pe voi!

Jenant, ce a ajuns politica! Propun PNL un exercițiu democratic, al meritocrației și al performanței politice: liderii care să conducă partidul să fie aceia care au cele mai multe voturi primite de la cetățeni, din fiecare județ/municipiu reședință.

Ei sunt cei mai legitimi oameni din acest partid, chiar dacă liderilor închipuiți de la centru nu le place. Ei pot da credibilitate partidului și sunt singurii care pot conduce credibil! Ce ziceți, voi cei cocoțați acolo de o veșnicie!? Nu vreți sa-i lăsați și pe alții să arate ce pot?! Voi ce arătați de 30 de ani? NIMIC!” a scris Alin Tișe pe o rețea de socializare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *