Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Ce poate fi mai gustos decât un desert proaspăt şi aromat într-o zi toridă de august? Zmeura din Stremț, de la ferma lui Duna Horea

articol publicat în august 15, 2021

Ce poate fi mai gustos decât un desert proaspăt şi aromat într-o zi toridă de august? Zmeura din Stremț, de la ferma lui Duna Horea.

„Purtând în ele căldura soarelui şi prospeţimea naturii, fructele de pădure “ne fac cu ochiul” şi ne îndeamnă la degustare. Astăzi, vă propunem bobiţele proaspete de zmeură , de culoare roşie, cu miros foarte plăcut şi gust uşor acrişor şi extrem de aromat. Datorită compoziţiei sale bogate, zmeura vitaminizează şi mineralizează, stimulează sistemul imunitar și optimizează metabolismul. Pe lângă vitaminele A și B, conține un nivel ridicat de vitamina C (chiar mai multă decât portocalele), dar favorizează şi digestia printr-un aport mare de fibre. Dacă nu vă deranjează sâmburii, care au şi ei beneficii privind întreţinerea şi îngrijirea pielii, vă invităm să alegeţi o variantă sănătoasă de desert.

Direct de la 𝑭𝒆𝒓𝒎𝒂 𝒅𝒆 𝒛𝒎𝒆𝒖𝒓𝒂̆ 𝒅𝒊𝒏 𝑺𝒕𝒓𝒆𝒎𝒕̧ unde dl. Horea Duna de câţiva ani a ales viaţa la ţară şi acum este propriul “patron”. A mizat pe soiuri productive, în principal pe cultura de zmeur, dar şi-a diversificat oferta şi la mur sau afin siberian. În această lună va urma al doilea ciclu de producţie şi chiar dacă piaţa de desfacere constituie o problemă, a găsit soluţia – pe lângă vânzările online, anul trecut a organizat prima dată evenimentul “Ziua porţilor deschise”, când doritorii şi-au cules singuri fructele direct din plantaţie, primind gratuit jumătate din cantitatea culeasă. Producţia o valorifică şi prin prepararea siropurilor la rece sau a dulceţurilor cu sau fără seminţe sau chiar cu îndulcitor natural din stevia pe care îl extrage după reţeta proprie” au prezentat delicioasele fructe, cei de la Consiliul Județean Alba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *