Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Un tânăr din Brad a fost depistat de poliție în Zdrapți, pe un moped neînmatriculat, fără permis de conducere și băut!

În data de 13.06.2021, în jurul orei 18:30, polițiștii Secției de Poliție Rurală Crișcior au  depistat  în trafic un tânăr în vârstă de 29 de ani, din municipiul Brad, care conducea un moped neînmatriculat pe DN 74, în satul Zdrapți.

În urma verificărilor, poliţiştii au constatat tânărul nu posedă permis de conducere, iar aparatul etilotest a indicat, în cazul său, o valoare de 0,25 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

În cauza prezentă, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală.  

 Recomandări preventive pentru un trafic rutier în siguranţă:

Poliţiştii le recomandă tuturor conducătorilor auto să manifeste prudenţă şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic.

Conduceți cu prudență, măriți distanţa de siguranţă în mers, adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante.

Evitați acţionarea bruscă a volanului şi a frânei şi utilizaţi cu precădere frâna de motor, pentru evitarea acvaplanării sau derapajelor necontrolate.

În condiţiile unui trafic aglomerat, condiţiile meteo nefavorabile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! Nu vă angajaţi în depăşirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi efectuați fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.

Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Nu folosiți telefonul mobil în timp ce conduceţi, iar pentru a comunica folosiți sistemele hands-free.

Pietonii sunt rugaţi să îşi ia toate măsuri de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi!

Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe site-ul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafichttps://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EnglishHungarianRomanian