Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Salvamontiștii din Bihor după ce un copil s-a rănit la cap în zona Glăvoi: Putea scăpa doar cu câteva escoriații dacă purta cască de protecție

articol publicat în august 19, 2021

Salvamontiștii bihoreni anunță turiștii care merg în vizită în Apuseni că este bine să poarte cască de protecție în anumite explicații și că este bine să fie echipați corespunzător pe munte.

„A trecut o saptămână foarte activă, în care salvatorii montani din cadrul Serviciului Judeţean Salvamont Salvaspeo Bihor au desfăşurat atât activităţi de pregătire în cadrul taberei Mash cât şi mai multe intervenţii de căutare- salvare în cele patru zone turistice unde se asigură serviciu de patrulare preventivă sau permanenţă.

Atragem atenţia din nou asupra importanţei folosirii echipamentului de protecţie corespunzător sportului pe care îl practicăm……indiferent de vârstă.

Ca urmare a unei căzături cu bicicleta, un copil de cinci ani s-a ales cu o plagă frontală delabrantă. A fost transportat la Postul Salvamont de la Glăvoi unde I s-a acordat primul ajutor de către echipajul mixt Salvamont – UPU-SMURD, după care a fost predat unui echipaj EPA SMURD şi transportat la Oradea pentru a fi suturată plaga şi supus altor investigaţii.

Băiatul de cinci ani putea scăpa doar cu câteva escoriații dacă purta cască de protecție” au anunțat salvamontiștii bihoreni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *