Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Ansamblul Cununa Apusenilor, de la Gilău, a câștigat în Polonia concursul de dansuri folclorice din Zakopane

Ansamblul Cununa Apusenilor, de la Gilău, a câștigat în Polonia concursul de dansuri folclorice din Zakopane, au anunțat ieri artiștii clujeni, pe pagina oficială a ansamblului.

„După multă muncă, perseverență și iubire pentru folclor, cu mare bucurie vă anunțăm că PREMIUL I al festivalului de Tradiții și Obiceiuri din Zakopane-Polonia vine în Gilău.

Am câștigat premierul I dintre 11 ansambluri participante.

Printre lacrimi de bucurie și multă fericire………suntem tare mândri! Din Polonia, vă îmbrățișăm cu drag!” au anunțat artiștii din Gilău.

Ansamblul Cununa Apusenilor a fost singurul din România prezent la acest concurs, concurând cu alte 11 grupuri folclorice din opt țări.

Primarul din Gilău, Gelu Topan, a avut la rându-i cuvinte de apreciere față de cei care au contribuit la acest succes: „Îi felicit pe toți membrii ansamblului și pe părinții lor; sunt plin de recunoștință față de instructorii Nicoleta și Ciprian Mureșan, respectiv față de Marcela Cîmpan, directorul Casei de cultură “Dumitru Sopon”. Voi sunteți cei mai buni!

De asemenea, mulțumiri consulului României în Polonia, Ignat Timar, care a fost alături permanent de trupa noastră. Gilăul știe să păstreze tradițiile românești și să le prezinte lumii întregi într-un mod excepțional, plin de har și de talent”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole recente

EnglishHungarianRomanian