Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Iustin Cionca: Comuna Dieci este punct strategic de dezvoltare a rețelei rutiere din nordul Aradului

articol publicat în august 21, 2021

Prezent în nordul județului Arad, președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, s-a întâlnit cu primarul din Dieci, pe care l-a asigurat că instituția pe care o conduce va susține proiectele de dezvoltare ale localității de la poalele Apusenilor.

„Am avut o întâlnire cu primarul comunei Dieci, Ștefan Galea, despre proiectele importante pentru comună și locuitorii ei. Din resurse proprii, administrația din Dieci a modernizat o serie de străzi, finalizând inclusiv turnarea asfaltului pe drumul spre mănăstirea de la Roșia.

Anul acesta, în comună s-au efectuat lucrări la capela de la Dieci, iar în domeniul cultural s-a organizat cea de-a doua ediție a festivalului în grai popular „Străjerii Cociubei”, cât și o ceremonie religioasă la Mănăstirea Roșia, cu prilejul Praznicului „Adormirea Maicii Domnului”.

Cel mai important proiect pentru localitate este extinderea rețelei de apă și de canalizare.

Comuna Dieci reprezintă pentru Consiliul Județean, unul dintre punctele strategice de dezvoltare a rețelei rutiere din nordul județului.

Modernizarea drumului Gurahonț-Dieci-Buteni, consolidarea și asfaltarea legăturii dintre Almaș și Dieci și începerea lucrărilor la drumul Dieci-Dezna fac din comuna Dieci un nod rutier și, de asemenea, tranzit între Valea Mureșului și stațiunea Moneasa, pe ruta Julița-Mădrigești-Gurahonț-Dieci-Dezna-Moneasa” a anunțat Iustin Cionca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *