Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

(OPINIE) Voicu Ienci: Cand nervii bat campii

Masura de limitare a timpului pentru vorbitorii in Consiliul Local Brad la doua minute mi se pare oarecum drastica, dar nu lipsita de o anumita logica.

Un Consiliu Local este un for al dezbaterilor pe probleme concrete, prin urmare si interventiile trebuie sa fie in acelasi ton al concretului, al exprimarii cu subiect si predicat. Nu avem in nici un caz de a face cu o tribuna a oratoriei (de fapt, nici nu vad sa existe vreun orator talentat intre consilierii bradeni in acest moment), nu suntem intr-un talk show televizat, nu vorbim in fata electoratului, ci a cetatenilor, aplicat pe problemele lor.

Orice discurs mai lung de cateva minute e prilej de a bate campii, de a ocoli un subiect pe care nu il stapanesti, dar vrei, totusi, sa spui ceva. Orice om cu inteligenta si buna credinta poate sa spuna ce are de spus in maxim 3 minute …si aici indem presedintele actual de sedinta si majoritatea decizionala sa reflecteze si sa revina asupra hotararii, sa mai acorde minutul care poate implini si rotunji ideea unui mesaj.

In rest, mai putina pompa si emfaza in exprimare nu strica, pentru ca sunteti la munca, domnilor consilieri iar obiectul muncii voastre sunt probleme prozaice, de o concretete insipida, de administratie, nu de interpretare actoriceasca.

Domnului Dorin Sorin David ii pot intelege revolta, pe fondul unui razboi politic de mare uzura, cu un politician care se lasa greu doborat (am simtit lucrul asta pe propria piele) dar …dai dovada de infantilism parasind sala care e si biroul tau, castigat cinstit, in alegeri (la fel de pueril si naiv a fost, probabil, si subsemnatul, cand a plecat din Consiliu dupa nici un an). Cand mai pleci si de unul singur, neurmat de colegii de partid, treaba arata si mai nasol. PER are grup politic in CL Brad sau are doar consilieri? In egala masura, gestul lui David e hazardat iar al celorlalti doi consilieri PER e lipsa de colegialitate si chiar de caracter. Chiar daca au considerat ca David exagereaza, ceilalti doi domni trebuiau sa isi asume un gest in echipa si sa paraseasca impreuna sala. Sa nu uite domnii Csernatoni si Poenaru ca fac parte dintr-un partid a carui locomotiva de imagine si electorala e David, in lipsa lui ambii facand tusa, nu banca de consilieri.

Raul Florin Matei a pornit scandalul apoi, subit si oarecum viclean, s-a retras. O mutare inteligenta, in conditiile in care, luat de val, David a incasat un prejudiciu de imagine si un puseu nervos.

Gata, sper ca m-am incadrat in trei minute.

Despre Voicu Ienci

Absolvent al Facultatii de Drept -Universitatea Babes-Bolyai (2000) si al Certificatului Profesional in Management -The Open University (U.K. 2013), Voicu Ienci este antreprenor si pasionat de istorie si politica.

Ideologic, este profund atasat conservatorismului clasic si un apropiat al viziunilor crestine pro-viata si pro-familie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EnglishHungarianRomanian