Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Un bărbat din Vidra a refuzat să sufle în fiola polițiștilor din Câmpeni: Ce „bonus” a primit șoferul?

La data de 31 august 2021, în jurul orei 18,40, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Câmpeni au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 49 de ani, din comuna Vidra.

Polițiștii i-au solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, refuzând, de asemenea, să fie condus la spital, pentru recoltarea mostrelor de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de bărbat, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

Ce spune Codul Penal despre refuzul de a sufla in fiola?

Articolul 337, capitolul 2, spune ca refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice reprezinta o infractiune contra sigurantei circulatiei pe drumurile publice.

Refuzul sau sustragerea conducatorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere (…) de a se supune prelevarii de mostre biologice necesare in vederea stabilirii alcoolemiei ori prezentei unor substante psihoactive se pedepseste cu inchisoarea de la 1 la 5 ani, scrie in Codul Penal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EnglishHungarianRomanian