Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Finanțarea reabilitării „Drumului Regelui”, perla Țării Zarandului, a fost discutată DIN NOU de către oficialii județeni

Finanțarea reabilitării „Drumului Regelui”, perla Țării Zarandului, a fost discutată din nou de către oficialii județeni.

Concret, ieri, în cadrul conferinței de presă susținută de prefectul Călin-Petru Marian, care a avut ca subiect sprijinirea realizării proiectelor locale cu finanțare guvernamentală și europeană, reprezentantul primului ministrul în teritoriu a susținut că reabilitarea drumurilor din județ, printre acestea numărându-se și „Drumul Regelui”, trebuie să fie o prioritate și a declarat că susține fără rezerve orice investiție în infrastructură.

Astăzi, în cadrul întâlnirii de lucru cu reprezentanții celor 15 primării din Țara Zarandului care au aderat la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Moții – Țara de Piatră, președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor a anunțat că va depune proiectul spre finanțare la AdrVest – Agentia pentru Dezvoltare Regionala Regiunea Vest, reabilitarea drumului ținând de instituția pe care o conduce.

Apuseni Info va monitoriza promisiunile liderilor politici, importanța finanțării acestui drum istoric pentru nordul județului Hunedoara fiind una deosebită. Sperăm ca în următoarea perioadă vorbele să lase loc faptelor.

Scurt istoric al Drumului Regelui din Țara Zarandului

Drumul județean 707, cunoscut și sub denumirea de „Drumul Regelui”, este perla turistică a Țării Zarandului, un drum care leagă localităţile de pe Valea Mureşului de cele din Ţara Zarandului şi Ţara Moţilor.

Drumul are o deosebită relevanță istorică, fiind construit în perioada interbelică la cerința Regelui Mihai I al României, în aceeaşi perioadă în care monarhul a cumpărat Castelul Regal de la Săvârşin.

Soluţia tehnică folosită în acei ani de către inginerii italieni contractaţi de Majestatea Sa, a fost pavarea traseului cu piatră rotundă de râu, o caracteristică încă vizibilă pe alocuri şi care îl face unic în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EnglishHungarianRomanian