Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Lider USR din Ardeal: Nu este vorba despre orgolii. Vrem coaliție cu PNL și UDMR, dar fără Florin Cîțu

articol publicat în septembrie 2, 2021

USR PLUS a anunțat miercuri noaptea, după o ședință tensionată, că miniștrii săi nu demisionează, ci vor cere demisia lui Florin Cîțu. Varianta doi este susținerea unei moțiuni de cenzură.

„USR PLUS nu a girat şi nu va gira niciodată jaful din bani publici, în nicio formulă de guvernare. Cerem Coaliţiei să ia act de lipsa unei majorităţi care să susţină Cabinetul Cîţu şi solicităm declanşarea de urgenţă a negocierilor în Coaliţie pentru desemnarea unui nou premier care să formeze un nou guvern. În situaţia în care discuţiile din Coaliţie vor eşua în propunerea unui nou premier, USR PLUS va susţine o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu”, au precizat aseară liderii USR PLUS.

Din Ardeal, unul dintre liderii USR, susține mesajul de la centru, apreciind că nu este o chestie legată de orgolii politice ci de respect reciproc în coaliția de guvernare.

„USRPLUS vrea o coaliție cu PNL și UDMR, dar fără Florin Cîțu. Vrem o guvernare de dreapta stabilă, care să facă reforme, autostrăzi, spitale, școli, servicii publice digitalizate și care crește nivelului de trai al românilor, așa cum ne-am asumat prin programul de guvernare, iar asta este clar că nu se poate face cu un premier care încalcă de două ori într-o singură zi protocolul de coaliție și care nu are respect pentru lege.

Coaliția trebuie să găsească o formulă cu un premier responsabil, care poate conduce pe principii de parteneriat, în interesul tuturor românilor, nu pentru grupuri de interese. În situaţia în care discuţiile din Coaliţie vor eşua în propunerea unui nou premier, vom susţine o moţiune de cenzură împotriva Guvernului.

Nu este vorba despre orgolii, este vorba despre principii și reforma României” a anunțat președintele USR Plus din Hunedoara, subprefectul Oana Biriș.

Totuși, care sunt șansele ca Florin Cîțu să rămână premier? Jocurile încă nu sunt făcute.

Legat de acest topic, interesant de consemnat este faptul că premierul Florin Cîțu le-ar fi transmis miercuri seară liderilor USR că președintele Klaus Iohannis e de acord cu remanierea ministrului Justiției, Stelian Ion, au declarat pentru G4Media.ro surse politice.

Mai departe, într-un editorial publicat astăzi, jurnalistul Dan Tăpălagă dezvoltă teoria: „Din relaxarea afișată de Florin Cîțu în plină criză politică rezultă că premierul a primit toate garanțiile posibile de la Cotroceni că va fi păstrat în funcție la Palatul Victoria”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *