Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Peste 423 de metri cubi de cherestea, fără documente legale, au fost confiscați de la două societăți din Aleșd și Curățele

articol publicat în septembrie 3, 2021

În urma controlului efectuat de polițiștii Serviciului Ordine Publică – Compartimentul  Delicte Silvice împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Oradea la o societate comercială cu sediul în localitatea bihoreană Aleșd, s-a constatat că aceasta ar fi expediat, în perioada 1 februarie – 2 septembrie a.c., 196,95 de metri cubi de cherestea de rășinoase, fără avize de însoțire a materialului lemnos.

Agentul economic a fost sancționat cotravențional cu amendă în valoare de 10.000 de lei, conform prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos, în valoare de 156.250 de lei, a fost confiscat valoric.

De asemenea, în urma controlului efectuat la o altă societate comercială cu sediul în localitatea Curățele, județul Bihor, s-a constatat că reprezentanții acesteia ar fi expediat, în perioada 1 aprilie – 2 septembrie a.c., 124,4 metri cubi de lemn rotund, speciile carpen și mesteacăn și 102 metri cubi de lemne de foc, specia fag, tot fără avize de însoțire a materialului lemnos.

Și în acest caz agentul economic a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171/2010, iar materialul lemnos, în valoare de 30.210,4 lei, a fost confiscat valoric.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *