Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Străzile din Buteni au primit câte un nume! Mircea Braiti: Eram printre ultimele comune care nu aveau denumiri de străzi, pe Valea Crișului Alb!

Comuna Buteni se modernizează în fiecare zi. Mircea Braiti, edil cu viziune, a efectuat de curând o mișcare administrativă care trebuia făcută încă de acum 7-8-10 ani și anume, fiecare stradă din Buteni a primit un nume.

„Doriți să aflați la ce adresă nouă stați? Dorești să afli cum se numește noua ta stradă din comună? Intră pe noul site al Comunei Buteni www.buteni.ro, la secțiunea Nomenclatorul Stradal. Acolo vei găsi un document pe fiecare sat cu corespondenta numărului tău vechi și noua ta adresă.

Informăm toți cetățenii comunei, conform HCL nr.24/31.03.2021 și conform OUG 62/2002, am dat hotărârea pentru denumirea de străzi și renumerotarea numerelor caselor

Am luat împreună cu consilierii Comunei Buteni, aceasta importantă hotărâre din cauza că:

  • eram o comună aproape fără identitate
  • eram o comună unde toate străzile erau „Principale” – asta dacă îți comandai ceva pe internet și trebuia neapărat să introduci o adresă
  • eram o comună a “secolului XX” și nicidecum a “secolului XXI” – cel în care trăim
  • eram printre ultimele comune care nu aveau denumiri de străzi, pe Valea Crișului Alb – de exemplu (Dezna, Almaș, Gurahonț) – care au denumiri de străzi de un timp îndelungat
  • serviciile Ambulanță, SMURD, Poliție și Pompieri, vor avea o situație clară a adreselor fizic cât și digital
  • ne dorim să creștem gradul de digitalizare prin site-uri și aplicații cum ar fi “Google Maps”, “Waze”, “Harti”, alte aplicații de acest gen și site-ul Comunei Buteni.

La proiectul de hotărâre privind denumirea străzilor, am folosit nume de importanță locală, nume de importanță națională, regionalisme, reprezentative pentru comuna noastră sau nume de pomi fructiferi și nume de flori reprezentative zonei în care trăim” a anunțat primarul Mircea Braiti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole recente

EnglishHungarianRomanian