Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Un consorțiu de firme sud coreene este interesat să achiziționeze Termocentrala Mintia

articol publicat în septembrie 6, 2021

La sediul Instituției Prefectului – Județul Hunedoara a avut loc astăzi o întâlnire între prefectul Călin Petru Marian și o delegație a unui consorțiu de firme sud coreene interesat în achiziționarea Termocentralei Mintia.

La discuții au fost prezenți subprefecții Oana Andreea Biriș și Lorincz Szell precum și Administratorul special al CEH, Cristian Roșu, împreună cu reprezentantul Administratorului judiciar, Emil Gros.

Grupul de firme din Coreea de Sus, format din companiile „AKEDA”, „Hyunday- Power Systems” și „BKB”, intenționează să cumpere și să investească la Termocentrala Mintia, astfel încât producția de energie electrică să aibă la bază grupuri pe gaz metan și panouri fotovoltaice.

În acest sens, reprezentanții consorțiului sud coreean au avut întâlniri oficiale la Ministerul Energiei după care au efectuat o vizită de informare tehnică la termocentrală.

Firmele sud coreene sunt implicate în investiții în energetică și în alte țări din Europa și Asia dar și de pe alte continente.

La întâlnirea de astăzi, prefectul  Călin Petru Marian i-a informat pe investitori că județul Hunedoara dispune de forță de muncă bine pregătiră pentru producția de energie iar resursa umană de care va fi nevoie poate fi folosită atât din cea existentă cât și dintre cei care se vor pregăti în școală, la nivel de învățământ mediu și superior.

De asemenea, prefectul județului Hunedoara a transmis delegației din Coreea de Sus că va acorda tot sprijinul instituțional și în acest caz dar și pentru alte eventuale investiții economia hunedoreană.

„Pentru noi, sprijinirea investițiilor în economia județului constituie o prioritate a activității și este foarte important ca eventualele parteneriate economice să fie eficiente și benefice pentru ambele părți” a declarat Călin Petru Marian, prefectul județului Hunedoara.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *