Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

(OPINIE) Adina Faur: Între oglinzi de suflet

Eu…sunt tot ceea am citit cu nesațul unui Homo Ludens, flămând de sensuri, ce s-a lăsat amăgită de jocul inefabil al cuvintelor. Iar filele s-au depus, potecă. Potecă de suflet…

Eu …sunt toți acei oameni pe care i-am întâlnit în cale:

Oameni-olari… ce m-au dat pe mine, mie însămi. Mi-au dat un sens al existenței și mi-au modelat, cu daltă de râvnă și patos, lutul ființei mele.

Oameni-pumnal… ce m-au înjunghiat, pe geană de suflet ațipit. Oameni ce mi-au dezvăluit duritatea șlefuită a tăcerii pietrei ce urcă până la geană de ochi neîncrezător, oameni ce m-au învățat că-n.. lanul de secară, veghea e perpetuă.

Oameni-secetă ce mi-au atins colțul buzelor, curbându-le într-un arogant zambet trist, pavăză de clipă, oameni ce mi-au secătuit vis și idealuri.

Oameni-fântână, oameni cu care am râs, cu drag, un râs zgomotos al unui suflet fără scuturi, oameni pentru care Binele și Frumosul nu sunt doar concepte, ci modalități de ființare.

Insă în viață, oamenii mi-au devenit platoşe…

Pentru că eu, eu sunt toți acei oameni-obstacole, buturugi triste și golite de esență, pe care le-am trecut, le-am ocolit sau mi-au îngenuncheat spiritul, pentru o vreme.

Cu toate acestea, obstacolele mi-au devenit repere.

Și-ntr-un final, am înțeles că eu sunt patosul părinților mei și lutul fraged al copilului meu, eu sunt trecutul ce dăltuiește inimi și viitorul ce îngemănează doruri….

Și doar ei mi-au devenit inimă.

Dar undeva, într-un colț luminos de suflet, eu sunt propria-mi corabie solitară, ce refuză țărmul sărăcit de vis. Dar sunt și visul ce-a apus, în tremur obosit.

Astfel încât… eu.. nu mai sunt decât o… frunte de lup solitar ce s-a dezis de haită..

1 thought on “(OPINIE) Adina Faur: Între oglinzi de suflet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole recente

EnglishHungarianRomanian