Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Primăria din Sălciua a lansat în SEAP licitația pentru modernizarea drumului sătesc din Valea Larga

articol publicat în septembrie 9, 2021

Primăria din Sălciua a lansat în SEAP licitația pentru modernizarea drumului sătesc din Valea Larga, în lungime de peste 1,7 km.

Descrierea achiziției publice: Execuție lucrări pentru obiectivul de investiție „Modernizare drum sătesc Valea Larga în comuna Sălciua, județul Alba”.

Operatorii economici pot solicita clarificări sau informații suplimentare în legătura cu documentația de atribuire cu 14 zile înainte de data limită de depunere a ofertelor. Autoritatea contractantă va răspunde în mod clar și complet tuturor solicitărilor de clarificare/informațiilor suplimentare cu 6 zile înainte de data limita de depunere a ofertelor.

Valoarea estimată a contractului de lucrări este de: 829.580,87 lei fără TVA. Termenul până la care ofertanții pot solicita clarificări înainte de data limită de depunere a ofertelor: 14 zile. Autoritatea contractantă va răspunde tuturor solicitărilor de clarificare/informații suplimentare în a 6-a zi înainte de data limita de depunere a ofertelor.

Drumul a fost proiectat pentru modernizare ca și drum secundar, de folosință locală, cu o lățime a platformei drumului de 4 metri și o lățime a carosabilului de 3 metri. Se va realiza o structură rutieră alcătuită din:

  • 4 cm strat uzură beton asfaltic BAPC 16
  • 6 cm strat de legătură BADPC 20
  • 15 cm piatră spartă
  • 30 cm fundație balast

Sunt prevăzute un număr de 8 stații de încrucișare, cu o lățime de 2 metri și lungime variabilă (10 metri, 20 metri). Acestea sunt platforme laterale, în afara părții carosabile, care au ca scop fluidizarea traficului în ambele sensuri și asigurarea vizibilității atât în aliniamente cât și în curbe.

Colectarea și evacuarea apelor pluviale de pe partea carosabilă se va face prin intermediul rigolelor de acostament executate din beton. Lungimea rigolelor proiectate este de 1.721 metri.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *