Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

SYNAPSE, puterea de a urma schimbarea

articol publicat în septembrie 16, 2021

Trăim în timpuri fără precedent şi apare provocarea: cum este să clădeşti, să continui, să susţii un business, activităţi, într-o lume impredictibilă, în accelerată schimbare.

Trăim într-o lume care este într-o continuă inovare. Ce facem? Creştem economic (creşterea implicită a nivelului de viaţă) aducând procesul de învăţare aproape de locul de muncă? Metabolizăm schimbarea prin învăţare şi acţiune. Cum să combustionezi puterea ta de a schimba?

Astăzi, când peisajul economic se schimbă frecvent, apare un nou parametru: Capacitatea de Schimbare, de a se transforma, a fiecărei companii, a fiecărui individ.

Puterea de a urma schimbarea prevesteşte performanţa economică.

Schimbarea/Transformarea este realizată prin crearea momentum-ului, vector cantitativ caracterizat de magnitudine şi direcţie, impulsul ce determină înscrierea pe noua orbită de dezvoltare socio-economică.

SYNAPSE este un program ce oferă noi experienţe, dezvoltă noi aptitudini, stârneşte curiozitatea, generează atitudini, promovează inovaţia societală. SYNAPSE dezvoltă sentimentul de ataşament, motivează. Societatea este caracterizată de atitudinea şi comportamentul membrilor ei, reflectând scopuri şi decizii luate în mediul în care aceştia acţionează. Schimbarea socială este de fapt o transformare a atitudinii, a comportamentului. Istoria demonstrează că aceasta apare ca o adaptare a societăţii la progresul tehnologic, la inovaţie. Există o corelaţie directă între schimbare socială, inovaţie şi dezvoltarea mentalităţii.

SYNAPSE: o campanie interactivă – participativă constituită din evenimente conexe, itinerante care prin mijloace artistice ilustrează dinamica noului metabolism socio-economic şi impactul acestuia asupra tineretului, asupra comunităţii locale.

SYNAPSE este o călătorie emoţională, o experienţă fizică şi digitală ce reflectă dinamismul noului cu menirea de a însămânţa idei şi activităţi care sa fie preluate şi dezvoltate de membrii comunităţii locale. Aceste idei şi activităţi au rolul de a coagula membrii comunităţii, de a conecta comunităţi diferite, subculturi diferite. Folosim sportul şi cultura urbană ca vehicul de comunicare. SYNAPSE nu este un eveniment, este un proces fizic, mental şi emoţional. SYNAPSE hrăneşte o nouă cultură dezvoltând noi comportamente şi împărtăşind noi valori.

Programul SYNAPSE dezvoltă noi aptitudini şi oferă noi experienţe care combustionează curiozitatea intelectuală şi promovează inovaţia; cultivând aceste valori încurajezi ataşamentul, motivaţia şi eficienţa. Scopul este de a ne adapta şi de a răspunde rapid la incertitudinile, provocările şi complexitatea vremurilor pe care le trăim. Succesul unei comunităţi sau al unei organizaţii afectează pozitiv şi celelalte comunităţi, organizaţii. Putem răspunde mai bine la schimbările rapide.

Experienţa SYNAPSE emană o doză de energie pozitivă necesară pentru a susţine “change effort”, efortul de a parcurge schimbarea, determină un “call for action”, semnal de a trece la acţiune.

*SYNAPSE este un proiect Art On, parte a FS Technologies and Management SRL

Călin SAS, director general

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *