Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Zi de sărbătoare în Vișagu: A fost resfințită crucea de pe Piatra Bănișorului și a fost lansată monografia satului Vișagu

articol publicat în septembrie 11, 2021

Zi de sărbătoare în Vișagu, vineri, 10 septembrie, cu ocazia resfințirii crucii de pe Piatra Bănișorului, la zece ani de la prima sfințire a crucii și la 240 ani de la prima atestare documentara a satului și după ce a fost lansată monografia satului Vișagu.

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului a resfințit crucea amplasată pe Piatra Bănișorului alături de părintele protopop de Huedin, Dan Ionuț Lupuțan și cu un sobor de preoți slujitori din zonă.

Felicitări sponsorilor, fiilor satului, preotului paroh și stimaților profesori autori care au muncit enorm pentru a se putea tipări aceasta monografie. Fie ca aceasta sfânta Cruce sa fie pavăză și scut în fața relelor pentru întreaga zonă, iar această minunată monografie să fie o carte de vizită a acestui minunat sat. Astfel de evenimente ne fac să credem mai cu tărie că satul românesc va mai dăinui și va menține vii aceste minunate meleaguri” a comentat evenimentul, primarul din Săcuieu, Gheorghe Cuc.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *