Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

A fost deschisă grădinița cu program prelungit din Crișcior

articol publicat în septembrie 13, 2021

Astăzi a sunat primul clopoțel la grădinița cu program prelungit din Crișcior. Unitatea de învățământ a fost deschisă în prezența Prefectului Călin-Petru Marian, a deputatului Vetuța Stănescu și a altor primarii liberali din Țara Zarandului.

Grădinița a fos complet renovată și modernizată: „Construcția a fost una la roșu, fiind începută cu ceva ani în urmă, din bani guvernamentali, dar ca să fie finalizată s-a impus accesarea unei finanțări de la UE. Din visteria proprie nu ne permiteam. E limitată. Pe vremea aceea am primit numai parțial din sumă, așa că ne-am oprit cu construcția. Situația s-a schimbat la câștigarea finanțării europene. Vor fi două grupe, iar 30 de preșcolari se vor putea bucura de cele mai moderne condiții oferite de o astfel de instituție. Deja avem înscriși 27 de copii. Vor beneficia de o masă gratuită pe zi, de program de somn, deci părinții pot răsufla liniștiți pentru că sunt pe mâini bune, într-un cadru adecvat și mai ales în siguranță” a explicat primarul Ovidiu Furdui, la începutul anului, cotidianului mesagerulhunedorean.ro

Ovidiu Furdui a anunțat în luna martie pentru Apuseni Info, câte locuri disponibile va avea grădinița pe micuții din Crișcior: „Chiar îmi spunea domnul director, acuma, cu locurile de la creșă. Zice domnu` primar nu știi câte cereri am, nu știu ce să fac, o să fie concurs de dosare. Vor fi undeva la 30 de locuri pentru că grădiniță este prevăzută cu 30 de locuri, deja sunt 28 dar nu mai am luat cereri pentru că funcționăm în alt spațiu unde astăzi e doar o grupă de 15 și astăzi sunt undeva la 27. Ne mutăm dincolo, vor fi clar 30, pentru că cereri sunt mult mai multe și am zis concurs de dosare. Nu o să mai primim probabil din alte localități, vor fi doar din Crișcior”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *