Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Când vin ploile și frigul în Munții Apuseni? Prognoza meteo până în 26 septembrie!

articol publicat în septembrie 13, 2021

Meteorologii au anunțat recent cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. În prima parte a intervalului temperaturile vor fi peste cele normale, apoi din 17 – 18 septembrie se va răci.

Prognoza Meteo 13 – 26 septembrie – CRIŞANA

Între 13 şi 16 septembrie, vremea va fi mai caldă decât în mod normal, cu medii ale temperaturii maxime de 27…28 de grade şi ale celei minime între 12 şi 15 grade. Începând din 17 septembrie şi până pe 21 septembrie, vremea se va răci treptat, ajungându-se la un regim termic caracterizat de valori apropiate de cele obişnuite acestor date, respectiv în medie, maxime de 19…21 de grade şi minime de 9…11 grade. În intervalul 22-26 septembrie valorile termice vor mai scădea cu 1-2 grade şi astfel vor caracteriza o vreme răcoroasă, specifică ultimei decade a lunii septembrie.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a intervalului de referinţă, probabilitatea de ploaie fiind mai ridicată între 16 şi 19 septembrie.

Prognoza Meteo 13 – 26 septembrie – TRANSILVANIA

Vremea caldă va caracteriza această regiune până pe data de 17 septembrie, valorile maxime ale temperaturii aerului fiind, în medie, de 24…26 de grade, iar media celor minime nocturne se va situa între 9 şi 13 grade. În intervalul 18 – 21 septembrie, vremea se va răci treptat, ajungându-se la un regim termic caracterizat de valori apropiate de cele obişnuite acestor date, respectiv în medie, maxime de 17…20 de grade şi minime de 7…10 grade. În intervalul 22-26 septembrie valorile termice vor mai scădea uşor şi astfel vor caracteriza o vreme răcoroasă, specifică celei de-a treia decade a lunii septembrie.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar într-o bună parte a intervalului de referinţă, şansele de ploaie fiind în creştere mai ales între 16 şi 20 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *