Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Apele Române Mureș cumpără 18.000 de tone de piatră pentru refacerea malurilor și albiei râului Ocoliș

articol publicat în septembrie 14, 2021

În luna august, Apele Române Mureș a anunțat că în Ocoliș se vor executa lucrări de readucere a albiei pe cursul inițial și lucrări de decolmatare-reprofilare-recalibrare iar luni, 13 septembrie a depus un anunț pe SEAP pentru achiziționarea a 18.000 de tone de piatră pentru refacerea malurilor și albiei râului Ocoliș.

S-a evaluat situația lucrărilor realizate în urma apelor mari care au produs eroziuni de mal, ce pun în pericol stabilitatea malurilor și o serie de locuințe.

După cum am mai precizat, se execută lucrări de readucere a albiei pe cursul inițial, lucrări de decolmatare-reprofilare-recalibrare, asigurarea secțiuni de scurgere la debite mari și pentru protecția malurilor erodate se executa lucrări de apărare de mal din anrocament mare” au anunțat în august cei de la Apele Române Mureș.

Conform descrierii achiziției pubice din SEAP, se dorește furnizarea a 18.000,0 tone piatră de brută sortată (300-1500) mm. inclusiv transportul de la carieră până la destinația finală franco șantier beneficiar, conform cerințelor Caietului de Sarcini.

Piatra brută sortată este necesară pentru executarea lucrărilor de refacere și punere în siguranță a malurilor și albiei pârâului Ocoliș (apărări și consolidări de mal, prism de anrocamente), ca urmare a inundațiilor din luna iulie 2021.

  • Valoare estimată a achiziției : 640.000,00 lei exclusiv TVA,
  • Durata contractului : 31.12.2021 ( 3 luni)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *