Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a celebrat Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Înălțarea Sfintei Cruci” de la Lupșa

sursă foto: reintregirea.ro

articol publicat în septembrie 15, 2021

Marți, 14 septembrie, Părintele Arhiepiscop Irineu a fost prezent la Mănăstirea „Înălțarea Sfintei Cruci” de la Lupșa.

„În ajunul sărbătorii hramului, Ierarhul nostru a săvârșit slujba Vecerniei mari cu Litie, înconjurat de un sobor de clerici. În ziua Praznicului, Înaltpreasfințita Sa a celebrat Sfânta Liturghie și a rostit cuvântul de învățătură în altarul de vară al așezământului monahal” au anunțat cei de la reintregirea.ro

Conform reintregirea.ro, în cuvântul de învățătură rostit în cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a spus: „De ce ne lăudăm cu Crucea? Pentru că această Cruce descoperă mărimea iubirii lui Dumnezeu; pentru că această Cruce constituie taina Jertfei Dumnezeiești făcute de dragul nostru; pentru că această Cruce constituie sprijinul nostru cel mai mare, cel mai puternic. Crucea Domnului este podoaba cea mai înaltă și comoara cea mai prețioasă pentru fiecare creștin. Fără cruce nu există credință creștină, nu există Biserică, nu există nădejde, nu există viață creștină, nu există mântuire”.

Mănăstirea Lupșa este o mănăstire ortodoxă din România situată în comuna Lupșa, județul Alba, având hramul „Înălțarea Sfintei Cruci”, ce aparține canonic de Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba-Iuliei, Protopopiatul Câmpeni.

În cadrul ei se află și biserica de lemn datând din secolul al XV-lea, refăcută în anul 1694 și având hramul „Sfântul Nicolae”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *