Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Deci, în final, USR Brad a fost astăzi la ecologizare!

articol publicat în septembrie 18, 2021

Consilierii locali USR Plus Brad au participat astăzi la o acțiune în pădurea de pe Dealul Sanatoriului din Municipiul Brad. În ciuda unor discuții pe această temă, realitatea este cea de mai jos:

Pozele au fost postate de cei de la Ocolul Silvic Brad care au precizat că „cu ocazia evenimentului Let’s Do It România Ocolul Silvic Brad a participat alături de voluntari din zona Brad la o acțiune de ecologizare in pădurea de pe Dealul Sanatoriului din Municipiul Brad . La aceasta acțiune au fost adunați zeci de saci cu deșeuri”.

Ce au spus USRiștii brădeni despre acest eveniment?

„Let’s Do It, Romania! este un eveniment drag nouă, celor de la USR Brad. Ca de fiecare dată, am răspuns PREZENT la apelul celor de la Ocolul Silvic Brad, care au organizat o acțiune de ecologizare pe Dealul Sanatoriului.

Am pornit cu poftă de muncă, amintindu-ne de anii trecuți, în care s-au adunat zeci de saci de gunoaie. Am urcat pe Sanatoriu în speranța că nu se va repeta povestea. Și preț de minute bune, chiar așa a fost, pentru că nu am mai găsit așa multe sticle, pet-uri, ambalaje și alte astfel de obiecte.

Coborând însă pe drum au venit și surprizele neplăcute. Adică două zone în care peisajul ne-a uluit. Am văzut aproape tot ce poate fi în casa omului, de la faianță la televizoare, borcane de gogoșari ori tot felul de tuburi. Doar dintr-o zonă aflată lângă drum s-au adunat 30 de saci de 120 de litri de gunoaie… Gunoaie aruncate de alte gunoaie, care profită de faptul că nu sunt văzuți și își arată nivelul de „civilizație”. În total, alături de cei la Ocol am strâns zeci de saci, probabil spre 70.

Trebuie luate măsuri urgente. Prima, amplasarea de pubele pe drumul spre Sanatoriu. Azi nu a fost niciuna. A doua, amplasarea de camere de luat vederi, pentru identificarea celor care aruncă gunoaie.

Mulțumiri celor de la Ocolul Silvic pentru tot ce fac și pentru că încearcă să păstreze pădurea curată!” au anunțat după eveniment cei de la USR Brad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *