Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

„Clujul Politic LIVE!”: Gheorghe Falcă a simțit foarte bine pulsul Congresului PNL și a jucat cartea corectă

Joi dimineață, la Clujul Politic LIVE!, moderatorul Tiberiu Fărcaș și analistul politic Gabriel Horia Nasra, au analizat jocurile de putere din prologul Congresului PNL, mai precis ce se întâmplă în filialele Cluj, Bihor, Arad, Alba și Hunedoara, cum vor vota reprezentanții acelor filiale și care sunt conflictele mocnite din organizațiile respective.

Despre organizația din Arad, considerată de către cei doi interlocutori, o filială premium a PNL, din punct de vedere electoral, s-a discutat în lumina congresului din acest weekend, în care primarii din Arad, Ineu și un senator au anunțat o poziție pro Orban, pe când liderul organizației, recent reales, Gheorghe Falcă, președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca și majoritatea liderilor județeni vor vota Florin Cîțu.

Moderatorul Tiberiu Fărcaș a amintit că europarlamentarul Gheorghe Falcă, alături de Emil Boc, este unul dintre puținii foști PDL-iști care au rămas în prima linie și a noului PNL.

Pe de altă parte, analistul politic Horia Nasra a apreciat că Gheorghe Falcă a simțit foarte bine pulsul Congresului PNL și a jucat cartea corectă: „PNL Arad este una dintre filialele câștigătoare are PNL, ca număr de voturi, alături de cea din Bihor, Cluj și Alba, o filială PREMIUM a PNL. Ghiță Falcă a condus autoritar PNL Arad ani de zile, iată că se pare că anul acesta există o problemă, chiar dacă a fost reales președinte al PNL Arad, există poate un deficit de comunicare între el și actualul primar al Aradului, Bibarț, primarul Ineului și încă doi-trei lideri județeni, care-l susțin pe Ludovic Orban, nu pe Florin Cîțu dar cred că Falcă a simțit foarte bine pulsul congresului și sprijinul lui Iohannis pentru Cîțu, mai mult sau mai puțin direct vizavi de candidatura lui Cîțu și cred că a jucat cartea corectă atât pentru el cât și pentru filială.

De asemenea, este important de menționat că alături de Ghiță Falcă, este președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, și binențeles că cei mai mulți primari, unii dintre ei, lupi tineri ai organizației. Organizația județeană din Arad nu stă doar în primarii din Arad și Ineu, sunt mulți primari tineri și performanți, precum primarul din Buteni, Mircea Braiți sau cel al orașului Sebiș, Cristian Feieș”.

Loading

1 thought on “„Clujul Politic LIVE!”: Gheorghe Falcă a simțit foarte bine pulsul Congresului PNL și a jucat cartea corectă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *