Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

(VIDEO) Cum vor vota delegații clujeni la Congresul PNL? Cine sunt pariurile de viitor ale PNL Cluj?

Joi dimineață, la Clujul Politic LIVE!, moderatorul Tiberiu Fărcaș și analistul politic Gabriel Horia Nasra, au analizat jocurile de putere din prologul Congresului PNL, mai precis ce se întâmplă în filialele Cluj, Bihor, Arad, Alba și Hunedoara, cum vor vota reprezentanții acelor filiale și care sunt conflictele mocnite din filialele respective.

Din startul discuției, cei doi au precizat că majoritatea covârșitoare a delegaților clujeni vor vota cu premierul Florin Cîțu la Congresul PNL din acest weekend, o decizie așteptată după ce liderul filialei, Emil Boc, i-a făcut campanie în mod direct, omului inventat și susținut în ultimii ani de cuplul Gorghiu – Isar.

„S-au aliniat în mod asumat în tabăra Cîțu, l-au criticat pe Orban deschis, l-au umilit pe Ludovic Orban la Cluj, lăsându-l singur în primul rândul la Casa de Cultură a Studenților, scena politică a anului ca fotografie de presă icon. Cred că este una dintre cele mai puternice fotografii politice” a comentat jurnalistul Tiberiu Fărcaș, episodul pozei de la Cluj, care l-a ridiculizat pe Ludovic Orban și care poate este cea mai sugestivă poză politică din ultimii ani.

Analistul politic Horia Nasra a explicat la Clujul Politic LIVE! și de ce Alin Tișe și Mircea Abrudean ar trebui să ocupe funcții politice importante la București, cei doi fiind principalele pariuri politice de viitor ale PNL Cluj: „Este important ca filiala din Cluj să aibă un reprezentant în conducerea națională de la București. De-a lungul vremii au fost mai multe tensiuni în filiala clujeană chiar dacă nu au fost cunoscute de marele public. Alin Tișe nu s-a simțit niciodată confortabil cu anumite combinații politice făcute pe lângă el și până la urmă pe bună dreptate greutatea lui în organizație ar trebuie să fie pe măsura realizărilor sale electorale și administrative. După cum bine știți eu am fost cel mai mare critic a lui Alin Tișe din ultimii ani și l-am criticat pentru proastele drumuri județene dar iată că le-a făcut în ultimii doi ani, sute de km de drumuri județene modernizate iar în zona de munte, după reabilitarea drumurilor, turismul efectiv a explodat.

Mai există un liberal, din vechiul PNL, care știe să facă foarte bine cărțile la București, a reușit să facă conexiuni pentru organizația de la Cluj și aici mă refer la Mircea Abrudean, cu un mandat foarte bun de prefect, poate la fel de bun ca al lui Relu Cherecheș, prietenul meu”.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *