Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Judecătorul Dana Gârbovan: Vaccinarea trebuie să rămână o decizie personală, nu a statului!

articol publicat în septembrie 28, 2021

Președintele Curții de Apel Cluj, judecătorul Dana Gârbovan, a declarat recent că vaccinarea trebuie să fie o decizie personală, arată jurnaliștii de la stiridecluj.ro

„Pornind de la acest drept fundamental al fiecărei persoane, de a decide asupra propriului corp, decizia de a te vaccina sau nu este una personală, pentru că implică o analiză foarte personală a riscurilor vis-a-vis de sănătatea unei persoane: îți asumi riscurile unei boli pe care o cunoști și știi cât de gravă poate fi sau îți asumi riscurile vaccinării, riscuri pe care le cunoști doar parțial.

Având în vedere că este o chestiune care are efecte directe asupra sănătății și vieții fiecărui cetățean, este o decizie personală, nu a statului. Din punct de vedere al statului, justifică această implicare prin necesitatea de a proteja celelalte persoane, pentru că niciun drept fundamental nu este absolut dacă aduce atingere altor persoane.

În momentul în care s-a dovedit că persoanele vaccinate pot să transmită virusul, deja această teorie nu mai este valabilă. Ne întoarcem la principiul dreptului a alege liberi și complet informat despre acest aspect”, a declarat președinta Uniunii Naționale a Judecătorilor din România (UNJR) într-un interviu acordat jurnalistului Robert Turcescu, conform stiridecluj.ro.

1 thought on “Judecătorul Dana Gârbovan: Vaccinarea trebuie să rămână o decizie personală, nu a statului!

  1. Pingback: Homepage

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *