Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Omul lui Orban din Guvern îi face praf pe Cîțu și demisionează! Adrian Oros: În PNRR nu a fost cuprins niciun proiect major pentru agricultură!

articol publicat în septembrie 28, 2021

După cum bine se știe, ministrul agriculturii, Adrian Oros, este unul dintre foștii lideri ai PNL care i-au rămas fideli lui Ludovic Orban până la capăt dar și politicianul local, opus taberei PDL din PNL Cluj, practic ultimul mohican cu pedigree liberal din PNL Cluj. Cel mai probabil din 2024 nu va mai prinde nici lista la parlamentare dacă actuala echipă de conducere a PNL se va menține la conducerea partidului.

Aseară, știind că urmează să fie înlocuit dar și ca gest de solidaritate cu Ludovic Orban, ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că își dă demisia, făcându-l praf pe premierul Cîțu, printr-un anunț îngrijorător pentru români, care concluzionat sună așa: În PNRR nu a fost cuprins niciun proiect major pentru agricultură!

„Azi îmi voi depune demisia din funcția de Ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale!

Pentru Premierul Florin Câțu, agricultura și industria alimentară nu au fost niciodată priorități, ca atare:

1. Bugetul MADR pentru anul 2021 reprezintă 60% din execuția bugetară a anului 2020, cu efecte asupra programelor aflate în derulare. La rectificarea bugetară, MADR a primit o sumă infimă, absolut insuficientă.

2. În PNRR nu a fost cuprins niciun proiect major pentru agricultură. Asta deși în primul draft trimis la Comisie, în noiembrie 2020, PNRR conținea un proiect complex pentru gestionarea apei în agricultură (irigații, desecare/ drenaj și sistem antigrindină), în valoare de 6,5 miliarde euro, proiect asumat în Programul de guvernare, alături de Rețeaua de depozitare, procesare si distribuție a produselor românești, alt proiect care nu a mai avut loc in PNRR.

3. Nu există suficientă determinare pentru eradicarea activității samsarilor, a vânătorilor de subvenții și a pieței negre, care afectează fermierii corecți. Astfel, orice subvenție, orice formă de sprijin devine ineficientă.

Multumesc tuturor celor cu care în această perioadă am colaborat, atât la elaborarea Programului de tranziție, la viitorul Program Național Strategic, dar și în activitatea curentă.

Am avut onoarea și norocul să cunosc oameni deosebiți, profesioniști, atât în Guvern, în MADR sau în mediul asociativ. M-am bucurat să pot promova pe pagina mea și a ministerului, pe toți cei întâlniți în deplasările prin țară, fermieri români care performează, care sunt exemple de succes. Am vrut să arăt că și în România se poate” este anunțul prin care și-a anunțat demisia, Adrian Oros.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *