Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Consilierii USR Plus Beiuș, Emil Popa și Sorin Briscan, vor un TEREN de GOLF în BEIUȘ! Cum își justifică cei doi proiectul?

articol publicat în septembrie 29, 2021

Consilierii locali ai USR Plus Beiuș, Emil Popa și Sorin Briscan, vor un TEREN de GOLF în BEIUȘ, cei doi politicieni depunând un proiect de hotărâre cu titlul: „Schimbare destinație proiect plajă urbană în teren de golf”.

„Am depus azi la secretariatul Consiliului Local Beiuș, alături de colegul meu, Emil Popa, consilier local, următorul proiect de hotărâre: <<Schimbare destinație proiect plajă urbană în teren de golf>>” a anunțat astăzi Sorin Brisecan.

Cum își justifică cei doi proiectul?

  1. Recomandarea dlui. Klaus Werner Iohannis, președintele României, care spunea despre golf că este ”un sport care nu este deloc exclusivist și care oferă un foarte bun prilej de a petrece mai mult timp în natură, de a face mișcare, mai ales în acest context pandemic care face dificilă practicarea multor sporturi. Golful se poate practica la orice vârstă și încurajez pe cât mai mulți să descopere acest frumos sport care oferă multe satisfacții”.
  2. Afirmația domnului primar care în ședința ordinară a Consiliului Local din luna august 2021 a menționat că nu s-au investit bani în plaja urbană pentru că s-a lucrat pe bază de voluntariat.
  3. Dacă plaja amenajată în prezent de doar câțiva metri pătrați se adresează unui grup restrâns de oameni, respectiv în special tinerilor, golful este un sport care se poate practica la orice vârstă conform celor menționate de dl. președinte.
  4. Sezonul pentru plajă la Beiuș este de cel mult 3 luni, iunie, iulie, august, pe când golful se poate practica aproape tot anul.
  5. Fiind un oraș turistic, cu acest teren de golf putem atrage și mai mulți turiști în Beiuș, având în vedere raritatea terenurilor de golf din țară și din zonă.
  6. Suprafața propusă ca plajă este extrem de mică raportat la terenul disponibil și care este lăsat în paragină. Terenul din proximitatea acesteia poate fi astfel mult mai eficient folosit și totodată se poate elimina depozitarea gunoaielor în zonă.
  7. Terenul ar putea fi administrat de ADP și astfel societatea ar putea deveni profitabilă, fără a mai fi necesar să fie finanțată din banii Primăriei, adică ai beiușenilor.
  8. Oportunitatea de a pune Beiușul pe harta terenurilor de golf din România, posibilitatea de atragere de resurse financiare, oportunitatea de atragere a și mai multor turiști și de creare a unor noi locuri de muncă. În acest sens, credem că sunt suficiente argumente care să susțină schimbarea destinației terenului și realizarea unui teren de golf.

În descrierea proiectului cei doi menționează: „În Beiuș, pe terenul menționat, având 20738 m2, cel mai potrivit ar fi un teren de golf pentru amatori, destinat publicului larg. Astfel, odată ce pasionații de golf ar afla despre existența acestuia ar veni la Beiuș pentru o partidă pe terenul amenajat aici.

Având în vedere că este un teren pentru amatori, acesta va avea 9 găuri, nu 18, cât are un teren profesionist care va putea ulterior fi construit pe un amplasament mai generos. Un joc pentru amatori, pe acest teren ar ține între 1 și 2 ore, în funcție de abilitățile jucătorilor și ar putea aduce un profit de 120.000 lei/lună. Totodată ar deveni și un loc de agrement mult mai atractiv pentru beiușeni.

În prezent, terenul amintit este în paragină, fără a fi pus în valoare în vreun fel. Amenajarea unei așa-zisei plaje de mici dimensiuni, ar fi neatractivă atât pentru beiușeni cât și pentru turiști, ca să nu mai spunem, că nu aduce niciun plus-valoare Beiușului nici ca resurse și nici măcar ca imagine”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *