Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

(OPINIE) Voicu Ienci: Adevarul despre doctoratul primarului Florin Cazacu

articol publicat în octombrie 1, 2021

Cum ma asteptam, cunoscand foarte bine orgoliile din politica locala, sustinerea tezei de doctorat a a primarului Florin Cazacu la ASE Bucuresti a creat un val de pareri si luari de pozitie, unele pe la colturi, pe telefoane sau in crasme, altele publice, pe retele de socializare in miez de noapte, cand barierele disciplinei pastrarii aparentelor se mai ridica de la oboseala si resentimentele adunate pe parcursul zilei.

In primul rand, sa fie foarte clar, CV-ul academic al primarului bate de departe CV-urile competitorilor sai politici cam de multisor, inca de pe vremea cand Florin Cazacu se lupta cu doamna profesoara Livia Fumurescu sau dl. ing. Dorin Gligor -ultimii candidati ai opozitiei cu o pregatire temeinica si chiar realizari pe plan intelectual si profesional. Ce a urmat celor doi reprezinta ilustrarea perfecta a incapacitatii unei parti a clasei politice bradene de a oferi in contrapartida la Florin Cazacu, atat ca personalitate, cat si ca alternativa.

In al doilea rand, aparenta vesnicie pe scaunul de primar a personajului principal al acestui articol se datoreaza, in cea mai mare parte, faptului ca i-a lipsit un adversar cu o personalitate si statura pe masura. Sa ne intelegem, nu e greu sa il infrunti pe Cazacu din acest punct de vedere, e suficient sa ai facultate la timp si pe bune si ceva realizari la job, nu mai mult, dar tocmai acest lucru le-a lipsit adversarilor sai. Sigur, motive au fost si pot fi invocate, de la conditia sociala de inceput a unora si pana la staiful aparent al adunarii unor milioane de euro in patrimoniul personal si al apropiatiilor, dar asta cred ca are o mai mica importanta -in competitie cu unul osificat in functie si uns cu toate alifiile politicii si administratiei te bagi cand esti pregatit si inclusiv scoala iti este la timp.

Ce este de spus despre doctoratul domnului Florin Cazacu?
E sustinut la cea mai prestigioasa institutie de invatamant superior in domeniu din aceasta tara.
Este greu sau imposibil de demonstrat daca a fost facut pe bune sau nu, daca au contribuit si altii la un atare succes. Prezumtia fundamentala sustinuta pe bun simt ne obliga sa il acceptam ca pe munca autorului de pe coperta tezei si sa o luam ca atare.

Este caraghios sa te exprimi public despre doctoratul la ASE al unei persoane, fie ea si adversar politic, cand in CV-ul tau apare o facultate sub nivelul marii si joburi care nu o confirma nici pe aia.

Pana la orice proba si dubiu contrar, felicitari Florin Cazacu pentru aceasta realizare, din partea unuia care si-a inceput doctoratul si nu l-a mai dus pana la capat.

Despre Voicu Ienci

Absolvent al Facultatii de Drept -Universitatea Babes-Bolyai (2000) si al Certificatului Profesional in Management -The Open University (U.K. 2013), Voicu Ienci este antreprenor si pasionat de istorie si politica.

Ideologic, este profund atasat conservatorismului clasic si un apropiat al viziunilor crestine pro-viata si pro-familie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.