Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Buteni de 5 stele! A fost semnat contractul de lucrări, pentru iluminatul public: 564 lămpi, vor fi montate!

articol publicat în octombrie 2, 2021

Primăria din Buteni a anunțat că a fost semnat contractul de lucrări, pentru iluminatul public și că până la sfârșitul lunii decembrie vor fi instalate 564 lămpi.

„Astăzi am semnat contractul de lucrări, pentru iluminatul public, în urma licitației din luna septembrie. Dacă totul se desfășoara conform planului, toate cele 564 lămpi, vor fi montate până la sfârșitul lunii decembrie.

Proiectul a fost câștigat în anul 2020 sub denumirea “Rehabilitation of the public lighting system in Buteni, Cuied, Paulian and Berindia”, cu o contribuție din partea țărilor nordice de 168.600 EUR, din total suma proiect de EUR 198.353, adică 85% finanțare și 15% contribuție proprie.

Proiectul consta în schimbarea a 564 lampi led, cu 10 ani garanție , de o claritate și luminozitate net superioară a ceea ce există astăzi în localitate.

Buteniul este singura comună din județul Arad, care a câștigat vreun proiect pe fonduri norvegiene din 2009 până în prezent, de când s-au lansat aceste granturi.

Acest proiect a fost realizat în totalitate în limba engleză, în mare parte de colegii din primărie, a fost depus în martie 2020, câștigat în 25 septembrie 2020. Pe această cale le mulțumesc tuturor colegilor implicați în acest proiect” a anunțat edilul Mircea Braiți.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *