Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Călin Nădăşan: E practic imposibil să funcționezi optim și să fii sănătos pe o dietă vegană

articol publicat în octombrie 3, 2021

Health coach-ul holistic, Călin Nădăşan, unul dintre cei mai buni cunoscători ai modului echilibrat și sănătos de alimentație, un cunoscător al celulei, metabolismului și corpul uman în general, explică într-un interviu pentru dispersie.ro că este practic imposibil să funcționezi optim și să fii sănătos pe o dietă vegană.

„Aici avem clar de a face nu cu știința ci cu propaganda bazată pe interese corporatiste (BigFood, BigChem) și religioase (Adventiștii de ziua 7a). E practic imposibil să funcționezi optim și să fii sănătos pe o dietă vegană. Fără suplimente diverse e chiar imposibil să supraviețuiești pe termen scurt.

Nu degeaba avem un Ph-intestinal de 1,5 – 3, extrem de acid, similar nu cu ierbivorele, ci cu carnivorele, e nevoie de el pentru a putea digera proteina animală, care altfel ar intra în putrefacție șiar duce  la carențe nutriționale.

Da, putem supraviețui situații de criză, de foamete, care în evoluția noastră n-au fost puține, și fără consum de alimente de origine animală, ba chiar fără nici un aliment (rolul stratului de adipozitate), dar nu putem fi înfloritori pe termen lung.

Dacă întâlnești vreun vegan octogenar, să mă anunți și pe mine. Dar să nu fie unul care a trecut la veganism când a împlinit 79, te rog!” a explicat Călin Nădăşan, celor de la dispersie.ro, site partener Apuseni Info

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *