Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Salvamont Salvaspeo Bihor: În luna octombrie în prin plan sunt exerciţiile Salvamont, respectiv Salvaspeo

articol publicat în octombrie 4, 2021

Salvamont Salvaspeo Bihor a anunțat astăzi că în luna octombrie în prin plan sunt exerciţiile Salvamont, respectiv Salvaspeo.

„Odată cu venirea lunii octombrie intrăm în perioada când, la nivelul Serviciului Judeţean Salvamont Salvaspeo Bihor, facem o analiză a sezonului de vară, ce a mers bine ce putea să meargă şi mai bine, care au fost lipsurile. Când vorbim de lipsuri nu ne gândim în primul rând la aspecte ce ţin de partea financiară ci la presiunea continuă datorită deficitului de resursa umană specializată. La aceast capitol avem posibilitatea şi „suntem obligaţi” să pregătim în permanenţă viitorii salvatori montani şi salvatori din mediu subteran speologic, respectiv la cei atestaţi să menţinem nivelul de cunoştinţe şi abilităţi la un nivel cât mai ridicat.

În această ordine de idei vom avea o lună în care activităţile de pregătire vor fi în prin plan atât sub forma unor exerciţii Salvamont respectiv Salvaspeo cât şi prin desfăşurarea examenelor de reatestare în profesia de salvator montan” au anunțat cei de la Salvamont Salvaspeo Bihor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *