Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Se instituie CARANTINA de noapte în weekend în Sălciua!

articol publicat în octombrie 4, 2021

Comitetul pentru Situații de Urgență (CJSU) Alba a decis luni noi restricții pentru Alba Iulia și comuna Sălciua care au depășit incidența de 6.

La incidența de peste 6 la mie (Alba Iulia și Sălciua) se instituie carantina de noapte în weekend, adică se restricționează deplasarea în intervalul orar 20.00-5.00, vinerea, sâmbăta și duminica, cu unele excepții. Persoanele vaccinate sunt exceptate de la această obligație, dar și cele trecute prin boală. Dovada se face prin certificatul de vaccinare pe suport hârtie sau certificatul verde COVID (electronic).

Persoanele vaccinate care nu și-au descărcat certificatul verde COVID pot accesa AICI.

Este obligatorie purtarea măștii și în spațiile deschise (pe stradă). Școlile rămân însă deschise, decizia de intrare în online se face la nivel de unitate de învățământ.

Acces permis doar cu prezentarea certificatului digital în localitățile în care incidența este mai mare de 6, la:
– cinematografe, instituții de spectacole și/sau concerte, doar în intervalul orar 5.00-24.00 (Alba Iulia)
– locuri de joacă pentru copii, doar în intervalul orar 5.00-24.00, cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului
– evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) la interior sau exterior, doar în intervalul orar 5.00-24.00, cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 200 de persoane
– restaurante, cafenele, inclusiv în interiorul centrelor comerciale, precum și terase; cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, doar în intervalul orar 5.00-24.00.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *