Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Horia Nasra, despre antivacciniști: Și azi unii cred mai ușor în deochi și în alte baliverne, decât în medicină și știință

articol publicat în octombrie 6, 2021

Consultantul politic Horia Nasra a comentat astăzi la Clujul Politic LIVE! situația protestelor din weekend și campania de fake news promovată accidental sau premeditat de unii antivacciniști. Nasra a fost prezent în emisiunea moderată de jurnalistul Tiberiu Fărcaș, la care a participat și politologul Horia Lupu.

„Da, eu încă de acum patru cinci zile am publicat două materiale la adevărul.ro, despre ce înseamnă manipulare și în fine, proastă înțelegere a utilității vaccinului.

Cred că cei mai mulți dintre cei care sunt antivaccin nu au discuții cu medici și citesc foarte multe manipulări și prostii de pe Facebook.

Vaccinul este foarte important, este unica variantă prin care putem să creștem șansele celor care se îmbolnăvesc, să nu ajungă în ATI și să nu blocăm cu totul în sistemul medical din România. Sunt foarte puțini care înțeleg ce înseamnă să fii medic ATI, nu înțeleg cât de greu este să treci de la un pat, de la o altă specializare, la ATI, că nu poți peste noapte să faci mii de patru ATI.

Cum spune unii „Domnule, dar ce contează, nu ne vaccinăm, să facă statul mai multe paturi de ATI„. Alaltăieri am publicat la adevarul.ro un articol, eu zic că destul de elocvent, despre cum erau speriați românii, la 1911, când statul, armata, băga sate întregi în carantină, pentru că era epidemie de holeră, ziceau bătrânii de atunci „Domnule, ne iau copiii, ne iau vecinii și îi duc la spital să-i omoare``. Ei, chestia asta este ilustrată de o prestigioasă revistă occidentală, la 1911 asta se întâmpla România și se poate că și astăzi mai ușor este să credem în deochi și în alte baliverne, decât în știință și medicină.

Prin urmare îndemnul meu este nu mai ieșiți la proteste, nu mai luați în considerare sfaturile celor care nu au făcut o zi doar medicină. Ascultați doar medicii, dacă 90% dintre medicii spun că asta e calea de urmat, păi haideți să le urmăm sfatul a precizat Nasra la Clujul Politic LIVE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.