Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Din Munții Apuseni, în tabăra Everest Base Camp 5364m: Doi polițiști din Brad fac onoare Țării Moților

articol publicat în octombrie 8, 2021

Apuseni Info anunța în urmă cu o săptămână că doi brădeni, Radu Pavel și Alexandru Todor, au plecat să cucerească vârful Island Peak Everest. Astăzi, de dimineață, cei doi polițiști au plecat de la Lobuche la ora 8:10, spre tabara Gork Shep, apoi spre Everest Base Camp 5364m, unde au ajuns la ora 14:30

Alexandru Todor, unul dintre cei doi eroi brădeni a postat un jurnal video, cu postări zilnice, pe care vi-l redăm, felicitându-i încă o dată pe cei doi eroi din Țara Moților:

Ziua 1 – CLICK VIDEO„Kathmandu- Phakding. Am reușit să urcăm cu „renumitul” avionul in Lukla la a doua încercare după ce prima data avionul s-a întors la 80% din traseu din cauza norilor foarte densi.Ajuns in Lukla după turbulente și căderi de altitudine,am inceput in sfarsit treking-ul spre Phakding pe un traseu de 8km parcurs în 2:30min la altitudinea de 2652m”

Ziua 2 – CLICK VIDEO„Am plecat din Phakding pe un traseu de 13km ajungând după 8 ore in Namche Bazaar (Capitala Sherpa) la o altitudine de 3400 metri .In traseu nostru am traversat Milk River pe renumitul pod suspendat „Hillary Bridge” aflat la cea mai mare altitudine. Începând de la 2900metri s-a simțit pentru prima dată lipsa de oxigen”

Ziua 3 – CLICK VIDEO„De dimineața am urcat în tura de aclimatizare până la Everest Hotel View la 3851m iar după o oră am coborât la Everest Museum și statuia renumitul ii Tenzing Norgay, după care ne-am relaxat in Namche Bazaar… De mâine încep temperaturile negative!”

Ziua 4 – CLICK VIDEO„După o noapte ploioasă am plecat din Namche Bazaar către Tenboche vizitând și renumita mănăstire unde am asistat la ceremonia Budista. Am parcurs aproximativ 13km in 7 ore pe o vreme schimbătoare.Pentru prima data am văzut vârful Everest, Lhotse și cel mai frumos munte Ama Dablam. Inoptam in Deboche la 3930m deja unde temperaturile sunt negative”

Ziua 5 – CLICK VIDEO„A fost o noapte răcoroasă,Am plecat la 08.10 spre Dinboche dupa 4 ore 20 min parcurgând 9 km, am ajuns la 4410 m.Totul este excelent…am văzut azi clar și aproape Ama Dablam și Everestul printre nori . Incepe sa se simtă altitudinea și oxigenul redus. Dar mergem înainte!!!”

Ziua 6 – CLICK VIDEO„Am plecat la ora 8:10 pe o zi însorită in cea mai obositoare zi spre Lobuche parcurgând 9 km in 6 ore ajungând la altitudinea de 5030m unde vom innopta. Fiecare pas înaintat este din ce in ce mai greu din cauza altitudinii, orice mișcare bruscă provoacă dureri de cap și amețeală, totul se desfășoară foarte încet! Ne-am aclimatizat perfect și totul decurge normal!”

Ziua 7 – CLICK VIDEO„Am plecat de la Lobuche la ora 8:10 spre tabara Gork Shep apoi spre Everest Base Camp 5364m unde am am ajuns la ora 14:30 in cea mai epuizantă zi de până acum. Am parcurs 12km in 8 ore jumătate.Ne simțim destul de bine,ușor, ușor ne revenim după efortul depus astăzi. La noapte la ora 4:00 vom urca vârful Kallapatar 5643m, un nou pas greu dar sunt singur că îl vom realiza!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.