Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Ienci: Un leu în plus la bugetul local înseamnă întotdeauna o rezolvare, mai mica sau mai mare

articol publicat în octombrie 8, 2021

Ieri, țara a ars politic după repartizarea unor fonduri guvernamentale, în general pe criteriu politic.

Municipiul Brad a primit o sumă bunică – 700.000 lei, pe când alte primării PSD, niciun sfanț, unii considerând că vicele liberal este argumentul acestei alocări.

În urma acestei alocări și în tabloul acuzațiilor de politizare, a împărțirii fondurilor la primării pe culoarea carnetului de partid, Raul Matei a declarat despre banii trimiși de Guvern, Bradului că sunt o mita muribundă din partea Cîțului dată USL-ului local.

Ulterior, Voicu Ienci, fost consilier local PDL și fost coleg de partid cu Raul Matei, în Noua Republică, (și totodată editorialist la publicația noastră) a comentat afirmațiile liderului de grup al consilierilor locali USR Plus, arătând că un „leu în plus la bugetul local înseamnă întotdeauna o rezolvare, mai mica sau mai mare”.

„Când vorbește de „mita muribunda” de 700.000 lei a guvernului Cîțu pentru brădeni, domnul Raul Florin Matei ar trebui sa se uite în oglindă.

Motivele sunt temeinice și suficiente: un ales local cu bun simț nu critică banii care vin spre comunitate de la centru, dimpotrivă, se concentrează să atragă fonduri de oriunde ar veni ele. Un leu în plus la bugetul local înseamnă întotdeauna o rezolvare, mai mica sau mai mare, a unei probleme concrete și stringente.

Photo shooting-urile la ministerul transporturilor nu țin locul demersurilor serioase de atragere a banilor spre comunitate. Decât cu poze și cu mâna goală, mai bine fără ele și cu o suma, cât de mică, spre bugetul local.

Când în campanie electorală cadorisești săracii cu zahar și ulei la Baia de Criș, ar trebui să te gândești de două ori când vorbești despre mită. Bunul simț se măsoară de multe ori în capacitatea de a te abține de la comentarii, când altul face ceva și tu nu faci nimic” zice Ienci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.