Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Vasile Pleșa, noul Mare Maestru al Marelui Orient al României

Masonii liberali și adogmatici ai Marelui Orient al României s-au întrunit în 25 septembrie 2021 în Conventul Anual organizat în Alba Iulia.

Cu această ocazie au fost alese organismele de conducere ale obedienței, marele maestru fiind ales în persoana lui Vasile Pleșa, originar din Pitești, de meserie economist, cu o carieră prestigioasă la uzinele Dacia. În momentul de față Vasile Pleșa, în vârstă de 71 de ani, este pensionar și consultant economic în privat.

Vasile Pleșa vine la conducerea francmasoneriei liberale după trei mandate prestigioase ale lui Gabriel Stanciu, actual CEO al Alstom în România.

Marele Orient al României (prescurtată M.O.A.R.) este o federație mixtă de loji masonice care se definește ca putere simbolică suverană, adogmatică și liberală, continuatoare a tradiției începute încă de la 1879 de iluștrii săi înaintași.

Marele Orient al României al fost înființat în 1996 sub auspiciile Marelui Orient al Franței, principala putere francmasonică europeană, liberală și adogmatică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EnglishHungarianRomanian