Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Valeriu Stoica: Klaus Iohannis a permis ca la conducerea PNL să existe oameni mediocri

articol publicat în octombrie 9, 2021

Fostul preşedinte al PNL, avocatul Valeriu Stoica, este de părere că președintele Klaus Iohannis a permis ca la conducerea PNL să existe oameni mediocri, relatează news.ro

„Aş putea zice că se ştia că aşa va fi din decembrie 2014, pentru că atunci preşedintele PNL de la acea dată, Klaus Iohannis, a câştigat alegerile prezidenţiale – victoria nu a fost a lui, nici a PNL, au avut un merit oarecare şi PNL, şi Iohannis în acea campanie, dar victoria a fost a cetăţenilor României, a alegătorilor. Fără mobilizarea exemplară a alegătorilor în acel moment, preşedinte ar fi fost Ponta, nu Iohannis – aşadar exista o datorie a PNL şi a preşedintelui Iohannis faţă de aceşti alegători.

În loc să înceapă reforma PNL în acel moment, pentru că avea autoritatea morală, Klaus Iohannis să demareze această reformă, a permis ca la conducerea PNL să existe oameni mediocri, a fost un interimat fără niciun fel de autoritate, nu s-a început reforma internă în PNL. Mai mult decât atât, în loc să se dea timp pentru această reformă, în decembrie 2015 s-a recurs la formula Cioloş, Cabinetul de tehnocraţi care practic a fost până la urmă perceput acel guvern ca fiind guvern PNL, deşi nu a fost aşa. PSD şi-a făcut jocurile. Dar acel an a fost pierdut pentru PNL, că nu a putut să facă reformă”, a afirmat Valeriu Stoica sâmbătă, într-o  emisiune la Digi 24. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.