Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Nevaccinații intră în baruri sau restaurante cu certificatele altora: Folosesc certificatul COVID-19 de la un prieten de același sex!

articol publicat în octombrie 10, 2021

Dacă la asumarea de responsabilități, inclusiv sanitare, suntem pe ultimele locuri în Uniunea Europeană, la bătaie cu Bulgaria, la șmecherii suntem campionii Uniunii.

După cum bine știm o serie de măsuri au fost luate, în funcție de rata de infectare, pentru cei nevaccinați, printre aceste măsuri fiind și restricționarea de a intra în baruri, terase și/sau restaurante.

Românii nevaccinați, inventivii fiind, au descoperit o soluție: Iau certificatul de la un prieten de același sex și îl folosesc! Cum pe certificat nu apare poza, este imposibil de identificat persoana, cât timp cei care servesc în baruri, terase sau restaurante nu cer și un act de identitate, deoarece ospătarii, barmanii sau administratorii diverselor spații în care se desfășoară evenimente private nu au calitate de operatori de date cu caracter personal.

Conform Europol, nici poliția nu poate face prea multe în acest caz: „Însă marea problemă referitoare la modalitatea de utilizare a acestei aplicații este reprezentată de faptul că polițiștii nu au în dotare telefoane mobile sau tablete cu sistem de operare Android, iar ospătarii, barmanii sau administratorii diverselor spații în care se desfășoară evenimente private nu au calitate de operatori de date cu caracter personal. Mai mult decât atât, conform legislației în vigoare, polițiștii nu vor putea să verifice certificatele digitale ale cetățenilor care se află în incinta unor terase, restaurante ori a unor instituții publice sau private în cadrul cărora sunt organizate diverse evenimente sportive sau cultural-artistice, deoarece orice persoană are obligația de a prezenta documentele care să-i ateste situația epidemiologică doar angajaților acestor unități pentru a le fi permis accesul în interior”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.