Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

De marți, vine frigul în Munții Apuseni: Ploi în fiecare zi, iar în zonele înalte lapoviță și ninsoare

articol publicat în octombrie 11, 2021

De marți, vine frigul în Munții Apuseni: Temperaturile vor fi sub normalul perioadei. La munte, sunt așteptate lapoviță și ninsoare și se va depune strat de zăpadă.

Potrivit prognozemeto.ro, odată cu dislocarea anticiclonului est-european de la nivelul țării noastre, avem parte de avansul unor depresiuni și fronturi care vor aduce ploi consistente pe tot parcursul săptămânii.

Ziua de marți deja aduce o răcire evidentă, astfel că prin Munții Apuseni, Transilvania, Maramureș, Moldova (nordul regiunii), zonele deluroase din Banat și Crișana nu mai depășim 9 – 10 grade, în timp ce în restul țării maximele urcă spre 13 – 15, izolat 16 grade (prin estul Munteniei).

La munte răcirea devine și mai evidentă, cu valori de cel mult 5 – 7 grade.

Pentru restul săptămânii vorbim de valori termice cuprinse între 11 – 13, 14 grade, iar în zonele montane nu trecem de 6 – 7 grade.

În ceea ce privește temperaturile minime, acestea vor fi cuprinse, în mare parte din țară, între 4 – 6 grade, cu valori mai scăzute mai ales prin nordul Moldovei, zonele montane, depresiunile Transilvaniei, Maramureș, dar și ușor mai ridicate, spre 9 – 10 grade, luni prin Banat și Oltenia, marți și miercuri prin sudul Munteniei și Dobrogea.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *