Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

De marți, vine frigul în Munții Apuseni: Ploi în fiecare zi, iar în zonele înalte lapoviță și ninsoare

articol publicat în octombrie 11, 2021

De marți, vine frigul în Munții Apuseni: Temperaturile vor fi sub normalul perioadei. La munte, sunt așteptate lapoviță și ninsoare și se va depune strat de zăpadă.

Potrivit prognozemeto.ro, odată cu dislocarea anticiclonului est-european de la nivelul țării noastre, avem parte de avansul unor depresiuni și fronturi care vor aduce ploi consistente pe tot parcursul săptămânii.

Ziua de marți deja aduce o răcire evidentă, astfel că prin Munții Apuseni, Transilvania, Maramureș, Moldova (nordul regiunii), zonele deluroase din Banat și Crișana nu mai depășim 9 – 10 grade, în timp ce în restul țării maximele urcă spre 13 – 15, izolat 16 grade (prin estul Munteniei).

La munte răcirea devine și mai evidentă, cu valori de cel mult 5 – 7 grade.

Pentru restul săptămânii vorbim de valori termice cuprinse între 11 – 13, 14 grade, iar în zonele montane nu trecem de 6 – 7 grade.

În ceea ce privește temperaturile minime, acestea vor fi cuprinse, în mare parte din țară, între 4 – 6 grade, cu valori mai scăzute mai ales prin nordul Moldovei, zonele montane, depresiunile Transilvaniei, Maramureș, dar și ușor mai ridicate, spre 9 – 10 grade, luni prin Banat și Oltenia, marți și miercuri prin sudul Munteniei și Dobrogea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.